praktijkproef

Terugkijken webinar mkb-route in het hbo

Datum: 27 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 27 maart 2024
Door: Marije van Beurden
Cumela, Fedecom en Aeres Hogeschool slaan de handen in een voor een mkb-route in het hbo. Vakmensen opleiden voor de branche is namelijk van groot belang voor groei in de sector. Weten of de mkb-route ook in jou bedrijf past? Kijk het webinar nu terug!

Cumela en Fedecom organiseerden met het Platform Talent voor Technologie een boeiende online bijeenkomst. Het onderwerp is de mkb-route/duale opleidingen in het hbo. Naast mbo-vakmensen heeft onze branche ook behoefte aan hoger opgeleid technisch personeel. Dankzij de mkb-route haal je talent en kennis in huis.

De mkb-route in het hbo is een ideale oplossing voor nieuwe of huidige medewerkers om zich eenvoudig door te ontwikkelen naar hbo-niveau, afgesloten met een erkend hbo-diploma. In de praktijk van je bedrijf, dus zonder dat je de medewerker helemaal kwijt bent aan de schoolbanken.

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Gertrud van Erp (VNO-NCW, MKB-Nederland) en Klaas Eeuwema, docent Aeres Hogeschool Dronten. Zij leggen uit waarom een parttime hbo-opleiding heel goed past in een mkb-omgeving. Het grootste deel van het leren vindt plaats op de werkplek. Waarom als onderneming deelnemen aan een mkb-route? Beide sprekers leggen uit welke voordelen er voor Cumela- en Fedecom-bedrijven zijn. Zeker in tijden dat het moeilijk is om personeel aan te trekken en te behouden. Vakmensen opleiden voor de branche is van groot belang voor groei in de sector.