john deere wiellader

Zware John Deere-wielladers naar Europa

Datum: 3 november 2022
Laatst bijgewerkt: 3 november 2022
Door: Gert Vreemann
Niet direct de hardlopers voor onze sector, maar wel een teken dat het doorgaat. John Deere gaat de zware 744 P-Tier- en 824 P-Tier-wielladers nu ook selectief in Europa aanbieden. In eerste instantie worden ze via de Europese importeur, de Wirtgen Group, geleverd in Groot-Brittanniƫ en Duitsland.
john deere wiellader

Als onderdeel van de John Deere-familie zal de Wirtgen Group de verkoop van de John Deere 744 P-Tier-en 824 P-Tier-wielladers in Europa op zich nemen. Als eerste landen zijn Groot-Brittanniƫ en Duitsland gekozen. Hiermee geeft John Deere Construction Equipment een vervolg op de introductie van de John Deere-graders in Europa, drie jaar geleden. Die zijn eerst beperkt uitgezet, maar nu overal in Europa verkrijgbaar.

john deere wiellader

De 744 P-Tier is een 25-tons Stage V-machine die is uitgerust met een 236 kW (316 pk) John Deere-9,0-litermotor in combinatie met een 5+3-powershift-transmissie met een koppelomvormer met lock-up. De 824 P-Tier is met zijn 26,5 ton net een slag zwaarder. Deze heeft een iets zwaardere 256 kW (344 pk) John Deere-9,0-liter-PowerTech-motor in combinatie met dezelfde transmissie. De Wirtgen Group toonde beide machines op de Bauma en ziet mogelijkheden in combinatie met zijn Kleemann-brekers en zijn asfaltcentrales. De beide John Deeres hebben extra zware assen en zijn desgewenst met high-lift-laadframe leverbaar.