yanmar CE in nieuwe rode kleur

Yanmar-grondverzetmachines voortaan rood

Datum: 13 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 13 januari 2022
Door: Gert Vreemann
Yanmar Compact Equipment heeft gekozen voor de nieuwe kleur dieprood, of zoals de fabrikant het zelf noemt Premium Red. Deze kleur is al in 2020 geïntroduceerd in Noord-Amerika. Yanmar trekt deze kleur nu wereldwijd door als de nieuwe standaard.

Yanmar CE in nieuwe rode kleur

De gevoerde bedrijfskleur van Yanmar was al rood. Zoals je wellicht weet, zijn de Yanmar-trekkers ook al rood. De grondverzetmachine waren, aansluitend op het veel gevoerde geel, ook geel gespoten. Daar stopt Yanmar dus nu af-fabriek mee, tenzij je ze in een gele bedrijfskleur gespoten wilt hebben. Volgens Jeff Pate, sales director van Yanmar Compact Equipment North America, is de kleurwijziging in Amerika goed ontvangen. “Iedereen heeft het gevoel dat de Premium-rode kleur extra opvalt en de premiumkleur goed past bij de kwaliteits- en betrouwbaarheidsuitstraling van onze producten”, aldus Pate.

logo Yanmar in nieuwe rode kleur

Yanmar zelf geeft aan dat de kleurwijziging meer is dan een andere kleur aanpakken. Het past volgens CEO Giuliano Parodi in de transformatie die de sector nu doormaakt. Denk hierbij aan de nieuwe elektrische SV 17e-minigraafmachines. Hij geeft aan dat Yanmar momenteel diverse alternatieve oplossingen in brandstofverbruik en aandrijflijnen onderzoekt en evalueert. Yanmar heeft zich ten doel gesteld hierin een belangrijke speler te zijn met een herkenkaar kwaliteitsgezicht. Premium-rood sluit daar volgens de fabrikant goed op aan.