heeft een tweede aandrijving, bestaande uit een elektromotor en een pompset, tussen de dieselmotor en het ballastgewicht geplaatst.

Volvo CE komt met Dual Power

Datum: 14 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Volvo Construction Equipment heeft samen met het Zweedse CE Engineering Solutions en enkele Koreaanse toeleveranciers een Dual Power-aandrijving ontwikkeld voor de EC380E- en EC480E-graafmachines. Bij de Dual Power-machine blijft de dieselmotor aanwezig, maar kan ook puur elektrisch worden gewerkt.
De voeding geschiedt via een stroomkabel

Het Zweedse CE Engineering Solutions, een onderdeel van Volvo Construction Equipment, heeft een tweede aandrijving, bestaande uit een elektromotor en een pompset, tussen de dieselmotor en het ballastgewicht geplaatst. Hierop kan de machine emissievrij (inpandig) werken. De voeding geschiedt via een stroomkabel die van boven naar het hart van de graafmachine loopt of via een zwenkarm op de bovenwagen waarbij de kabel vanaf bijvoorbeeld het maaiveld naar de machine loopt.

Bij de Dual Power-machine blijft de dieselmotor aanwezig, zodat de machine zich altijd vrij kan bewegen in het veld of kan worden geladen op de dieplader. Voor deze oplossing is inmiddels de CE rond en wordt er aan gewerkt om dit op de EC300E toe te passen.

De  stroomkabel loopt  van boven naar het hart van de graafmachine lof via een zwenkarm.