Volkswagen Bedrijfswagens verlengt de fabrieksgarantieperiode voor de Amarok, Caddy, Transporter en Crafter waarvan de fabrieksgarantie afloopt in de periode tussen 1 maart en 31 mei 2020.

Volkswagen Bedrijfswagens verlengt fabrieksgarantie

Datum: 8 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 8 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Volkswagen Bedrijfswagens verlengt de fabrieksgarantieperiode op zijn producten met drie maanden. Dit geldt voor de Amarok, Caddy, Transporter en Crafter waarvan de fabrieksgarantie afloopt in de periode tussen 1 maart en 31 mei 2020. De verlenging geldt tot drie maanden na het verstrijken van de officiële fabrieksgarantietermijn. Onlangs presenteerde Volkswagen de nieuwe Caddy.
Onlangs presenteerde Volkswagen de nieuwe Caddy.

Als gevolg van Covid-19 is het voor rijders van Volkswagen-bedrijfswagen soms niet mogelijk om binnen de geldige garantieperiode noodzakelijke werkzaamheden aan hun auto te laten uitvoeren. Met de verlenging van de fabrieksgarantie met drie maanden biedt Volkswagen Bedrijfswagens een extra service in deze periode. In Nederland zijn de werkplaatsen van de Volkswagen Bedrijfswagen-dealers onveranderd geopend, maar worden er speciale voorzorgsmaatregelen nageleefd in verband met Covid-19.

. De nieuwe Volkswagen Caddy is vanaf eind 2020 leverbaar. De Caddy Maxi volgt begin 2021.

In februari presenteerde de bedrijfswagentak van Volkswagen nog de nieuwe Caddy. De vijfde generatie van het model is tot in het kleinste detail helemaal nieuw. Hij heeft een sportiever design, is ruimer dan ooit en staat bol van de technologie die de actieve veiligheid, connectiviteit en efficiency naar een hoger niveau brengt. De wielbasis van de korte versie is nu 73 millimeter groter en de laadruimte 50 millimeter breder en zeven millimeter hoger vergeleken met zijn voorganger. De totale laadcapaciteit is daarmee gegroeid tot 3,3 kubieke meter. De Caddy Maxi kan met zijn nieuwe, 139 millimeter langere schuifdeur en zijn laadcapaciteit van 4,0 kubieke meter nu tot twee europallets vervoeren.

De cabine is nieuw ontworpen

De cabine is nieuw ontworpen. Voorbeelden zijn de nieuwe AGR ErgoComfort-bestuurdersstoel, de 230-volt-aansluiting, de led-interieurverlichting en de neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie. De laadruimte kan ook afzonderlijk worden geopend of gesloten. De Caddy is leverbaar met verschillende infotainmentsystemen met schermen tot tien inch en de naar wens te personaliseren Digital Cockpit. Hij biedt daarnaast negentien verschillende assistentiesystemen en is nu ook leverbaar met Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Emergency Assist, Trailer Assist en Side Assist in combinatie met Rear Traffic Alert. De nieuwste Caddy-generatie is uitgerust met Euro 6 TDI-motoren. Die zijn niet alleen schoner, maar volgens de fabrikant ook tot twaalf procent zuiniger dan hun voorgangers. Alle versies, variërend van 55 tot 90 kW (75 tot 122 pk), zijn voorzien van twee SCR-katalysatoren, waarin een dubbele AdBlue-dosering wordt geïnjecteerd voor een verder verlaagde uitstoot. Net als zijn voorganger wordt de nieuwe Caddy ook leverbaar als TGI-variant op aardgas. De nieuwe Volkswagen Caddy is vanaf eind 2020 leverbaar. De Caddy Maxi volgt begin 2021.