Schäffer Nederland gaat vanuit  Zeewolde de wielladers in geel voor de bouw en infra en rood voor de agri-sector verdelen in Nederland.

Verhoeven start Schäffer Nederland

Datum: 4 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 29 juli 2020
Door: Gert Vreemann
Het importeurschap van Schäffer-wielladers komt in handen van het nieuw opgerichte Schäffer Nederland. Deze onderneming maakt vanaf heden deel uit van de Verhoeven Groep. Die verkreeg in 2017 al de importeurrechten voor de gele lijn wielladers. In januari werd het importeurschap voor de rode agri-machines overgenomen van Cees Berkhof.
Het grootste verschil tussen de rode en de gele lijn zit hem in het feit dat de rode variant wat eenvoudiger is uitgevoerd dan de gele

De Verhoeven-groep heeft een treffend filmpje gemaakt over het nieuw opgerichte Schäffer Nederland. Het geeft de drukte aan, zoals elke ondernemer het kent, maar toch ook even tijd vrijmaken voor het momentum. Het filmpje laat zien dat Schäffer Nederland met de hoofdvestiging in Zeewolde de wielladers van het Duitse kwaliteitsmerk in geel voor de bouw en infra en rood voor de agri-sector gaat verdelen. Dit gaat door een combinatie van directe verkoop en een dealernetwerk.

De ervaring is dat de meeste ondernemers in de landbouw behoefte hebben aan een lokale dealer. Daarom is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opzetten van een dealernetwerk. In totaal hebben zich al vijftien dealers, veelal landbouwmechanisatiebedrijven, aangesloten bij Schäffer Nederland. Onder hen ook Bromach, voorheen de importeur van de agri-lijn voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Bromach zal vanaf heden zowel de rode als de gele lijn verkopen.

De dealers mogen ook wielladers uit de bouw- en industrielijn aanbieden, maar de focus ligt bij hen op de agri-lijn. Schäffer Nederland richt zich juist meer op de verkoop van de bouw- en industrielijn, maar ook daar geldt dat de verkoop van een rode wiellader via Schäffer Nederland niet is uitgesloten.

Met het oog op de toekomst is er voor beide lijnen ook een elektrische machine ontwikkeld

Het grootste verschil tussen de rode en de gele lijn zit hem in het feit dat de rode variant wat eenvoudiger is uitgevoerd dan de gele. De wielladers voor bouw en industrie zijn voorzien van een lagere voorwagen en een krachtige hefcilinder met een verzwaard hefframe.

Het Schäffer-assortiment bestaat uit veertig verschillende machines, waaronder wielladers tot zes ton en telescopische wielladers tot dertien ton. Met het oog op de toekomst is er voor beide lijnen ook een elektrische machine ontwikkeld, namelijk de Schäffer 23e voor de agri-sector en de Schäffer 24e voor de bouw en industrie. Uiteraard is er een nieuwe website gelanceerd: www.schaffer.nl.