Veenhuis Quad Shift

Veenhuis Premium Quad-Shift met uitschuifbare wielen

Datum: 15 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2020
Door: Gert Vreemann
Veenhuis Machines heeft zijn Premium Tank-programma uitgebreid met de zestienkuubs Premium Quad-Shift. Hierbij kunnen de buitenste wielen 65 centimeter uitschuiven. In transportstand worden de buitenste wielen gestabiliseerd voor veiliger en stabieler transportwerk.
Veenhuis, Quad Shift met uitgeschoven wielen

De nieuwe schuifconstructie van de Premium Quad-Shift-tanks maakt het mogelijk om de buitenste wielen 65 centimeter uit te schuiven, zodat er geen overlapping meer is met 650-wielen van de trekker. De onafhankelijke hydraulische pendelconstructie zorgt ervoor dat de druk in het werk op elk wiel (620/80R42) gelijk is. In transportstand is voor deze hydraulische vering een transportmodus aanwezig, die ervoor zorgt dat de tank zeer stabiel rijdt en hetzelfde gedrag vertoont als een normale enkelassige tank, maar met extra rijcomfort van de hydraulische vering. Daarbij wordt de directe pendelwerking opgeheven, zodat de buitenste wielen stabieler veren.

Veenhuis Premium kenmerken

Veenhuis Quad Shift

Verder heeft de nieuwkomer de specifieke eigenschappen die de Veenhuis Premium-tanks kenmerken. Zo zijn ze leverbaar in zowel een verdringeruitvoering als de bekende vacuüm/ centrifugaaluitvoering en zijn ze uit te rusten met een korte zuigarm of met een knikzwaaiarm aan de rechterzijde van de tank. Standaard zijn Isobus-besturing, vanuit de cabine proportioneel instelbare kouterdruk én automatische dosering leverbaar.