Lemken Steketee schoffel

Steketee EC-Steer-parallelstuurframe

Datum: 11 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2022
Door: Gert Vreemann
Met het EC‑Steer-parallelstuurframe van Steketee is het mogelijk om bestaande schoffelmachines te upgraden of van systeem te wisselen. Het stuurframe wordt met behulp van de IC-Light-camerabesturing bestuurd. Zo kun je op basis van de verschillende groentinten of het RGB-kleurprofiel automatisch tot op twee centimeter van de plantrij werken.

Lemken Steketee schoffelframe

Het parallelstuurframe is leverbaar als integraal onderdeel van standaard Steketee-machines en als zelfstandige unit voor de aanbouw aan andere schoffelmachines. EC-Steer is leverbaar in twee werkbreedtes. De EC-Steer 7 is geschikt voor schoffelmachines met een eigen gewicht van maximaal 2500 kilo en een werkbreedte van maximaal zes meter. De EC-Steer 9 heeft een versterkte frameconstructie en is geschikt voor grotere schoffelmachines tot een gewicht van 4000 kilo en een werkbreedte van negen meter.

Met de hefarmstabilisatoren van de trekker ‘los’ maakt het stuurframe een soepele en nauwkeurige besturing van de schoffelmachine mogelijk. Op deze wijze worden er geen zijwaartse bewegingen tussen de trekker en het stuurframe overgedragen. De open driepuntsbok biedt het voordeel dat de camera direct centraal op het stuurframe kan worden geplaatst en zo een groot zichtveld bestrijkt.