steketee schoffelen

Steketee blijft doorgroeien

Datum: 18 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 18 februari 2021
Door: Gert Vreemann
Steketee, onderdeel van de Lemken-groep, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om aan de toenemende vraag naar onkruidbestrijdingsoplossingen te kunnen voldoen. Ondanks de coronapandemie is het bedrijf in 2020 blijven groeien en kwam de omzet dertig procent hoger uit dan in 2019. Steketee werkt nu volop aan het ontwikkelen en testen van plantherkenningsmethoden op basis van kunstmatige intelligentie.
steketee schoffel met camera

Iljan Schouten, managing director bij Steketee, is positief. “De trend naar duurzame onkruidbestrijding is niet te stoppen”, zegt hij. “Er is veel vraag naar cameragestuurde schoffelmachines, toepassingen voor plaatsspecifiek spuiten met minder gewasbeschermingsmiddelen en naar gewasverzorgingsmachines voor ruggenteelten”, legt Schouten uit. De orderboeken voor het voorjaar van 2021 zijn goed gevuld. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben Steketee en Lemken gezamenlijk de processen en productie in Stad aan ‘t Haringvliet geoptimaliseerd. Er wordt een extra assemblagelijn opgezet, waardoor de productiecapaciteit toeneemt en de doorlooptijden korter kunnen worden.

Space to Grow

Steketee schoffelen op de camera

De Professional-lijn omvat gemakkelijk te configureren schoffelmachines voor klassieke rijgewassen en rijafstanden. De Individual Line biedt een breed scala aan opties die zijn afgestemd op de wensen van individuele klanten. Hier is een duidelijke tendens te herkennen in de vraag naar een hoge capaciteit door grotere werkbreedten en hogere rijsnelheden. Steketee biedt hierbij een zeer hoge precisie dankzij de IC-Light-camerabesturing. De fabrikant heeft inmiddels al ruim twintig jaar ervaring met cameragestuurde schoffels. Afgelopen jaar introduceerde Steketee de slogan ‘Space to Grow’. Het bedrijf is onder dit motto onder andere bezig met het ontwikkelen en testen van plantherkenningsmethoden op basis van kunstmatige intelligentie.