Steelwrist TCX30 voor minigraafmachines tot 2 ton.

Steelwrist presenteert TCX-kantelstuk en S30-snelwissel

Datum: 24 september 2020
Laatst bijgewerkt: 24 september 2020
Door: Gert Vreemann
De vraag naar meer flexibiliteit blijft groeien, ook bij minigravers onder de twee ton. Steelwrist speelt daarop in met een gietstalen TCX S30-180-kantelstuk en een gietstalen S30-180-snelwissel. Beide producten kunnen worden geleverd met een handmatige of een hydraulische bediening van de snelwissel.
steelwrist kantelstuk voor minigraafmachines

Steelwrist kwam in 2012 met de eerste gietstalen snelwissels en momenteel werken er duizenden eenheden in het veld. De voordelen van gietstaal zitten hem in de combinatie van een laag eigen gewicht en een grote sterkte. De nieuwe TCX vervangt de bestaande TMX-serie. Het TCX-kantelstuk als compacte snelwissel is een alternatief voor een kantelbakje en daarmee geschikt voor bijvoorbeeld hovenierswerkzaamheden. De TCX is geschikt voor machines tot twee ton en heeft een passende ophanging direct aan de lepelsteel met onderaan een mechanische of hydraulische S30-snelwissel naar keuze.

Steelwrist snelkoppeling voor minigraafmachines tot 2 ton.

Het TCX-kantelstuk en de S30-wisselaar zijn beide uitgerust met de Front Pin Safety Hook die voldoet aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid bij snelwisselaars. Een lasthaak is optioneel leverbaar.