armklepelmaaier

Reesink Agri presenteert intelligente armklepelmaaier

Datum: 19 november 2020
Laatst bijgewerkt: 20 november 2020
Door: Sil Biesbroek
De KUHN PRO-LONGER GII EP 5783 e-LPA is een nieuwe armklepelmaaier met een horizontaal bereik van maximaal 5.70 meter en een verticaal bereik van 6.70 meter. Deze intelligente maaier heeft een hydraulisch rotorvermogen van 80 pk. De MAXIview-arm met parallellogram constructie die is ontwikkeld op basis van de KUHN PRO-LONGER GII LPA-modellen is nu ook beschikbaar in een elektronische uitvoering.

Inzetbereik
De geïntegreerde MAXIview en elektronische intelligentie vergroot volgens Reesink Agri het inzetbereik van de machine, omdat onder andere de MAXIview optimaal zicht op werk creeërt en de eenvoudige bediening voor een lagere belasting van de klepelarm zorgt. De e-LPA functies, functies voor de bediening van de hydraulische arm-cilinders bieden een groot aantal automatische opties tijdens het rijden en klepelen vanwege geïntegreerde elektronische intelligentie.

Parallellogram
Met de volledige elektronisch gestuurde parallellogram in de arm onderscheidt de nieuwe KUHN PRO-LONGER GII e-LPA zich van eerdere LPA modellen. Het parallellogramsysteem werkt via hydrauliekcilinders die de arm van de machine sturen. Door de automatische elektronische functies krijgen deze cilinders vanzelf de positie van de rotorbak ten opzichte van de trekker door. De parallellogram zorgt er vervolgens automatisch voor dat de rotorbak in de juiste positie blijft. Hierdoor kan de klepelmaaier vanaf de joystick bestuurt worden zonder dat de hoek van de rotorbak wijzigt.

armklepelmaaier1

Compact
De constructie van deze armklepelmaaier is compact door het weglaten van de mechanische parallelgeleiding boven de klepelarm. Alle KUHN PRO-LONGER GII MAXIview modellen zijn standaard voorzien van de EP joystick met 4 proportionele functies, het STABI-LINK systeem met snelkoppeling, de over gedimensioneerde koeler en de gepatenteerde MECA-DRIVE aandrijving van de rotor.