Yanmar 17 e elektrische graafmachine

Prototype elektrische Yanmar SV17e

Datum: 24 november 2021
Laatst bijgewerkt: 24 november 2021
Door: Gert Vreemann
Yanmar Compact Equipment onthult voor de Bauma 2022 uit alvast een tipje van de sluier van de nieuwe volledig elektrische minigraafmachine van het merk, de SV17e. De prototypen ondergaan momenteel de laatste praktijktesten. Als alles volgens plan verloopt, wordt de machine in definitieve uitvoering gepresenteerd op de Bauma en zal die daarna leverbaar zijn.
Yanmar SV 17e elektrische graafmachine

De SV17e is het eerste volledig elektrische prototype van Yanmar Compact Equipment. Het bedrijf geeft aan dat het hoge eisen stelt aan deze belangrijke strategische stap. CEO Giuliano Parodi: “Onze transformatie zal ons hele bedrijf omvatten en nieuwe producten met alternatieve brandstoftechnologieën omvatten. Het SV17e-prototype is een duidelijke demonstratie van onze intentie om een duurzaam bedrijf op te bouwen voor onze klanten en dealerpartners.”

yanmar prototype SV17e minigraafmachine

De SV17e, een minigraafmachine voor de klasse van 1,5 tot 2,0 ton, wordt volledig aangedreven door elektromotoren in combinatie met 48-volt-batterijen met een snel oplaadvermogen. Yanmar laat nog niets los over de capaciteit van de batterijen en de inzetduur. Wel meldt Yanmar dat het zichzelf heeft uitgedaagd om het comfort, het vermogen, de controle en de precisie te leveren waarvan het zelf denkt dat ze de verwachtingen van professionele machinisten zullen overtreffen. Yanmar geeft aan dat het nog volop bezig is met duurtesten om de betrouwbaarheid en de inzet te testen.