topcon

Oplossingen voor machinebesturing Topcon

Datum: 14 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2020
Door: Sil Biesbroek
De Topcon Positioning Group komt met nieuwe oplossingen voor machinebesturing tijdens het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden. De oplossingen bestaan uit de nieuwe rotatie- en kantelfunctie voor het automatische graafmachinesysteem, mobiele apps en Bring-Your-Own-Device-opties (BYOD).

Eenvoudiger draaien
De geavanceerde rotatie- en kantelfunctie stelt gebruikers van het automatische graafmachinesysteem in staat de bak eenvoudiger te draaien of kantelen. De automatische giekbediening maakt snellere en efficiëntere graafwerkzaamheden mogelijk. Volgens Topcon maakt de rotatie- en kantelfunctie het eenvoudiger om het mes van de bak op de juiste positie op de ondergrond te plaatsen. Ook bij hellende vlakken.

BYOD-opties
de app Pocket MC biedt in sommige gevallen de mogelijkheid om kleine graafmachines en compacte rupsgraafmachines te besturen vanaf je mobiel. Deze BYOD-optie kan je gratis downloaden in de Android app store. Deze besturingsoptie kan een goede back-up zijn op locatie en het is een goedkope manier om materiaal efficiënt in te zetten. Pockte MC biedt bovendien de mogelijkheid tot lokale positiebepaling.

Verbetering SiteLink3D
Er zijn daarnaast ook nog verbeteringen doorgevoerd voor het softwareplatform SiteLink3D – het systeem voor het toezicht op en beheer van werklocaties. Deze versie van SiteLink3D wordt later in dit jaar uitgerold. Later dit jaar wordt er een bouwtransporttoepassing geïntroduceerd die aannemers meer inzicht geeft in het beheer van workflows en hen de flexibiliteit biedt om de toepassing geheel naar eigen wens in te zetten.