De nieuwe Krone Swadro TC 1250

Nieuwe Krone Swadro TC 1250

Datum: 2 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 6 juli 2020
Met de nieuwe Swadro TC 1250 biedt Krone een nieuw instapmodel voor professioneel gebruik. De werkbreedte van de vierelementshark ligt tussen de 9,80 en 12,50 meter. Voor de bediening van de machine is alleen een dubbelwerkend en een enkelwerkend ventiel nodig. Verder herbergt de nieuwkomer tal van bekende Krone-technieken.
De nieuwe Krone Swadro TC 1250

De nieuwe Swadro TC 1250 heeft een werkbreedte van 9,80 tot 12,50 meter bij een zwadbreedte van 1,40 tot 2,20 meter. De transportbreedte bedraagt 2,99 meter en de transporthoogte 3,99 meter, zonder het inklappen van de tandarmen. De diameter van de voorste rotors bedraagt 3,30 meter, die van de achterste 2,96 meter. De voorste rotors beschikken over elf tandarmen, de achterste rotors over dertien tandarmen.

De hark is uitgerust met het bekende Krone Easy-Line-aandrijvingsconcept. Hierbij draaien de voorste rotors sneller dan de achterste, waardoor het gewas breed voor de achterste rotors wordt afgelegd. De cardanisch opgehangen harkelementen zijn uitgerust met de gebogen Krone lift-tanden. Eveneens uit het Krone-harken-bouwpakket komt de onderhoudsvrije aandrijving van de harkelementen en de eveneens onderhoudsvrije DuraMax-curvebaan. Ook bij de nieuwe Swadro TC 1250 werkt Krone met het bekende Jet-effect. Door de ophanging van het harkelement voor het zwaartepunt wordt voorkomen dat de tanden zowel bij het heffen als bij het zakken in de grond krabben.

De Krone hark is uitgerust met het bekende Krone Easy-Line-aandrijvingsconcept.

De Swadro TC 1250 beschikt over hydraulisch verstelbare rotorontlasting bij de voorste twee elementen. De instelling van de ontlastingshoogte gebeurt door middel van een hydraulisch ventiel met een drukindicator op de machine. Bij de achterste twee elementen wordt de ontlasting mechanisch ingesteld met behulp van trekveren. Optioneel biedt Krone voor de Swadro TC 1250 ook de mogelijkheid om de voorste elementen individueel te heffen. De instelling van de gewenste werkdiepte gaat met behulp van een spindel. Vanzelfsprekend kunnen alle vier elementen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Als extra optie biedt Krone voor de Swadro TC 1250 een zwaddoek aan, dat bij het inklappen van de elementen automatisch wegzwenkt. Daarnaast kan de nieuwe hark ook van led-werkverlichting worden voorzien.