krone easy cut F400 frontmaaier

Meer opties voor Krone Easy Cut-frontmaaier

Datum: 2 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 2 maart 2023
Door: Gert Vreemann
Op basis van de EasyCut F 400 CV Fold met zijn inklapbare maaibalk biedt Krone nu nog twee modellen van deze vier meter brede frontmaaier aan. Het gaat om de EasyCut F 400 Fold, zonder kneuzer maar met zwadvijzel, en de EasyCut F 400 CR, met een starre maaibalk en een geïntegreerde rollenkneuzer voor luzerne.
krone Easy Cut 400 frontmaaier met vijzel

Beide frontmaaiers zijn ontworpen voor maximaal vermogen met de grootst mogelijke overlap bij gebruik van vlindercombinaties. Zo kan in combinatie met de EasyCut B 1000 een werkbreedte van maar liefst tien meter worden gehaald met een overlap tot 57 centimeter per zijde.

Met de EasyCut F 400 Fold combineert Krone zijn jarenlange ervaring met de Big M-zwadvijzels en de EasyCut B 950 Collect-triplemaaier. De vijzel met een diameter van 45 centimeter legt het gemaaide gewas in een zwad tussen de banden van de trekkers. De zwadbreedte is verstelbaar. De maaibalk kan vanuit de cabine via een hydraulische zwenkmotor worden uitgeklapt.

krone frontmaaier met kneusrollen

Krone speelt met de EasyCut F 400 CR in op de wereldmarkt. Deze frontmaaier is uitgevoerd met een starre maaibalk en standaard rollenkneuzer met geprofileerde polyurethaan rollen met een diameter van 25 centimeter. Optioneel zijn ook de stalen Krone M-Rolls leverbaar. De EasyCut F 400 CR is ideaal voor grootschalige bedrijven in alfalfa, zoals in de Verenigde Staten en Australië.