Hitachi ZW220-7 wiellader

Nieuwe Hitachi ZW220-7-Stage V-wiellader vol vernuft

Datum: 1 april 2021
Laatst bijgewerkt: 1 april 2021
Door: Gert Vreemann
Hitachi presenteert met de ZW220-7 het eerste model van zijn nieuwe generatie Stage V-wielladers. Deze 157 kW (210 pk) sterke en circa negentien ton zware ZW220-7 valt op door vele veiligheidsvoorzieningen en uitrustingen die de machinist ondersteunen. Samen met een verder doorontwikkelde hydrauliekuitrusting geeft dit hogere prestaties.

Hitachi ZW 220-7 wiellader in actie

Je ziet aan de nieuwe kleurstelling dat het om een nieuwe generatie Hitachi-wielladers gaat. Onder de kap van deze voor 18,0 tot 19,5 ton opgegeven machine ligt de bekende Cummins B6.7-Stage V-krachtbron, die is uitgerust met dieselpartikelfilter en SCR-uitlaatgasnabehandeling. Deze heeft een vermogen van 158 kW (210 pk) bij 1900 motortoeren en levert een koppel van 990 Nm. Daarachter zit de bekende ZF-powershifttransmissie (vijf vooruit en drie achteruit) met computergestuurde automatische schakelfuncties en functies om ook handmatig te kunnen schakelen. De opgegeven topsnelheid bedraagt 36 km/u. Het hydraulisch systeem is verder geoptimaliseerd. De 220 is uitgerust met een loadsensing-hoofdpomp met een opbrengst van maximaal 275 liter per minuut en een druk van 274 bar. Dit geeft volgens Hitachi een snelle cyclustijd van 10,4 seconden.

Hitachi ZW wiellader met rondomzicht

Hitachi heeft veel energie gestoken in comfort en ondersteuningsfuncties voor veiliger en comfortabeler werken met een hogere capaciteit. Met het Aerial Angle-camerasysteem hebben machinisten 270 graden rondomzicht op het werkterrein van bovenaf. Het obstakeldetectie- en waarschuwingssysteem laat direct weten als er zich iets dicht bij de achterkant van de machine bevindt. Het comfort is verbeterd met een nieuwe luchtgeveerde stoel met geïntegreerde elektrische bedieningshendels. Er is een nieuwe bediening voor de monitor en een handig schakelpaneel aan de zijkant. Volgens Hitachi liggen de geluids- en trillingwaarden van de cabine op het laagste niveau van machines in dit marktsegment. 

HItachi ZW 220 wiellader

Voor efficiënter laden van trucks is er een nieuwe naderingssnelheidsregeling. Verder is er een geïntegreerd weegsystem met waarschuwingsfunctie. Daarnaast kunnen machinisten het brandstofverbruik controleren met de nieuwe Eco-meter en de prestaties verbeteren met verschillende instelbare functies.

Voor een goede ondersteuning levert Hitachi een breed scala aan aftersales-services aan, waaronder monitoring op afstand via Owner’s Site en ConSite en de ConSite Pocket-app, om de prestaties te monitoren, locaties bij te houden en onderhoud te plannen. De ZW220-7 is vanaf april beschikbaar op de markt.