Doosan's nieuwe reeks laadbakken met inhouden van 2,0 tot 6,7 kubieke meter.

Nieuwe Doosan-laadbakken met schokdemping

Datum: 2 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 6 juli 2020
Door: Gert Vreemann
Doosan heeft een nieuwe reeks laadbakken voor zijn wielladers gelanceerd. Het gaat om een complete serie, met inhouden van 2,0 tot 6,7 kubieke meter. Een opvallend nieuw kenmerk zijn de geïntegreerde schokdempers. Met deze nieuwe laadbakken zet Doosan de eerste stap in de uitbreiding van het assortiment uitrustingsstukken voor zijn wielladers.
Doosan's nieuwe reeks laadbakken met inhouden van 2,0 tot 6,7 kubieke meter.

De bakken zijn standaard uitgerust met nieuwe schokdempers. Doosan besloot deze innovatie in zijn assortiment op te nemen na twee jaar en 6000 uur succesvol testen. De stoppers op de bakken zijn gemonteerd op een rubberen strip, die schokken en geluiden vermindert wanneer de bak terugrolt. Doosan plaatste platen boven de schokdemper om het binnendringen van vuil te voorkomen. De schokdempers bieden extra comfort voor machinisten en verminderen de belasting van de wiellader en de bak.

De Doosan bakken zijn standaard uitgerust met nieuwe schokdempers

De nieuwe bakken zijn vervaardigd uit Hardox-staal en bieden een verhoogde slijtvastheid in vergelijking met bakken van gehard staal. De nieuwe reeks laadbakken is leverbaar met tanden of vastgeschroefde randen voor de bakken. Verder kunnen klanten kiezen uit een brede selectie features, zoals koppelingssystemen, vloervormen, soorten morsbeschermers, bakbescherming, bladvormen en meer.

De nieuwe Doosan bakken zijn vervaardigd uit Hardox-staal ,

Voor een bak op maat kun je met de Doosan-dealers een online-tool (de Doosan Wheel Loader Bucket Configurator) gebruiken om bakken te configureren. De tool bestaat uit acht eenvoudige stappen, met een advies bij elke stap. Het nieuwe assortiment bakken is leverbaar voor het volledige programma Doosan-wielladers met bedrijfsgewichten van twaalf tot 36 ton en bakcapaciteiten van 1,9 tot 6,7 kubieke meter.