Caterpillar mobiele overslagmachine

Nieuwe Cat MH3026-overslagmachine

Datum: 16 september 2021
Laatst bijgewerkt: 16 september 2021
Door: Gert Vreemann
Caterpillar presenteert de nieuwe Cat MH3026-graafmachine in overslaguitvoering voor inzet in de afval- en schrootverwerking. Deze heeft een nieuw elektro-hydraulisch systeem voor snellere cyclustijden. In combinatie met de Stage V-Cat C7.1-motor is er volgens Caterpillar tien procent brandstof te besparen ten opzichte van zijn voorganger.
Caterpillar mobiele overslagmachine

De MH3026 biedt een maximale cabinehoogte van 5,75 meter om het zicht bij het laden en het verwerken van materiaal te verbeteren. De nieuwe graafarm biedt een groter bereik (tot dertien meter), zodat de machine minder vaak hoeft te worden verplaatst. Het zwenkkoppel is twintig procent vergroot voor sneller zwenken. Verder is er een modus voor een groter hefvermogen, zodat zware lasten vlotter kunnen worden verwerkt. De MH3025 heeft standaard SmartBoom, waardoor de giek vrij omhoog en omlaag kan bewegen zonder de pompopbrengst te gebruiken. Hiermee kan de machinist zich meer concentreren op de bediening van de grijper. SmartBoom geeft ook een soepeler laadcyclus.

Caterpillar overslagmachine

De Cat C7.1-Stage V-motor is geschikt voor biodiesel B20. Er kan worden gewerkt in Power- of Economy-modus. Hiermee kan tien procent brandstof worden bespaard ten opzichte van de vorige modellen zonder dat dit ten koste gaat van de machineprestaties. Cat levert de machine met een brede reeks uitrustingsstukken, afgestemd op de machineprestaties en het grotere bereik.

De Cat MH3026-overslaguitvoering is standaard uitgerust met een nieuw veiligheidspakket. E-limiet voorkomt dat de machine buiten de parameters van de machinist beweegt, terwijl cabinevermijding contact tussen de uitrusting en de cabine voorkomt. Verder is een pincode vereist voor het starten van de motor en zorgt de nieuwe machinist-ID ervoor dat de machine niet door onbevoegden kan worden bediend. De overslagmachine heeft grotere ramen gekregen met gehard glas in combinatie met smallere stijlen. De ruiten en dakramen voldoen aan de normen EN356, P8B en P5A. De machine beschikt over standaardcamera’s voor zicht naar rechts en achteren, desgewenst opgewaardeerd tot 360-gradenzicht.

cabine cat mobiele oveslagmachine

De cabine in Deluxe- of Premium-uitvoering is leverbaar met joystickbesturing. In de grotere tien-inch-monitor met touchscreen kunnen machinisten hun specifieke instellingen opslaan, De machine kiest de instellingen automatisch op basis van de machinist-ID. Het nieuwe hydraulische oliefilter verlengt de verversingsintervallen tot 3000 bedrijfsuren. De motoroliefilters en het luchtfilter hebben een verversingsinterval van 1000 bedrijfsuren. Machinisten kunnen de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen in de gaten houden via de monitor. De machine is leverbaar met standaard Product Link voor monitoring van de prestaties en het onderhoud.