Heuver positioneert Barkley onder de premium A-merken, maar heeft de ervaring dat ze wel slijtvast en duurzaam zijn.

Nieuwe Barkley BLF01’s mét urengarantie

Datum: 17 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 29 juli 2020
Door: Gert Vreemann
Heuver introduceert nieuwe maten Barkley BLF01-serie-flotationbanden. Het betreft vier maten met allemaal een SB-karkas (steel belted) met SpeedIndex D in combinatie met een rijrichtinggebonden blokprofiel. Om de kwaliteit te garanderen, biedt Heuver ze aan met een tachtig procent-urengarantie ten opzichte van premium A-banden met dezelfde specificaties.
Heuver positioneert Barkley onder de premium A-merken, maar heeft de ervaring dat ze wel slijtvast en duurzaam zijn.

De in de landbouwsector inmiddels welbekende 22,5-inch-maten van de Barkley BLF01-flotation-banden worden ingezet voor vooral landbouwtransport om zware lasten te vervoeren; niet alleen landbouwkippers, maar ook (vooral bij onze oosterburen) onder mesttransporttanks. Heuver positioneert Barkley onder de premium A-merken, maar heeft de ervaring dat ze wel slijtvast en duurzaam zijn. Vanuit dat oogpunt kunnen ze (binnen de gestelde draagvermogens) ook onder gronddumpers worden gebruikt. Daarbij wel de opmerking dat ze alleen een stalen gordel in het loopvlak hebben en niet in de wangen, Enno Schottert, productmanager landbouwbanden bij Heuver: “Door de geweldige prestaties van de Barkley-landbouwbanden durven wij onze klanten een tachtig procent-urengarantie te geven ten opzichte van andere premium A-bandenmerken. Hiermee verzekeren wij cumelabedrijven een zo laag mogelijke kostprijs per (draai)uur. Die mogen ons ook echt aan die garantie houden”, aldus Schottert. De urengarantie houdt in dat Heuver op basis van de prestaties van de vorige banden op het voertuig prestaties vastlegt voor de Barkleys. “Bij A-merken is dat tachtig procent, bij goedkopere merken gaat het naar de honderd procent, afhankelijk van merk en toepassing. Dat zal per geval worden bekeken”, zegt Schottert. Hij geeft aan dat er met deze aanpak in Duitsland met name bij Barkley-trekkerbanden al goed wordt gescoord.

Naast de bestaande maten 560/60R22.5, 560/45R22.5 en 500/60R22.5 zijn de Barkley BLF01-flotationbanden nu ook verkrijgbaar in de maten600/55R26.5, 650/55R26.5, 710/50R26.5 en 710/50R30.5. De LoadSpeedIndex van de vier nieuwkomers varieert van 165D tot 173D. De 710/50R30.5 heeft dan bij een bandenspanning van 4,0 bar een draagvermogen van 6,5 ton per band. De bandenspanning kan worden teruggebracht tot een spanning van 1,0 bar. Bij 10 km/u is deze dan vrijgegeven voor 5,3 ton per band.