Wacker Neuson

Minigraafmachine EZ17e is emissievrij en krachtig

Datum: 14 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2020
Door: Sil Biesbroek
Wacker Neuson heeft een nieuwe volledig elektrische minigraafmachine, de EZ17e aan het leveringsprogramma toegevoegd. Een nieuwe stap naar een een emissievrije bouwplaats bij het kleinere werk. De EZ17e is volgens Wacker Neuson net zo veelzijdig te gebruiken als een conventioneel model van dezelfde klasse.

Emissievrij
Met de EZ17e minigraafmachine breidt Wacker Neuson haar Zero Emission-serie nóg verder uit. Er zijn nu twaalf verschillende elektirsche machines beschikbaar om op een bouwplaats in de binnenstad volledig emissievrij te werken.  De prestaties zijn volgens de fabrikant vergelijkbaar met een conventionele machine. Soms zelfs beter meent het bedrijf dankzij het Zero Tail-design (binnendraaier). 

Volgens Wacker Neuson gaat de accu van deze elektrische minigraafmachine een volledige werkdag mee zonder tussentijds opladen. De machine is draadloos te gebruiken met de geïntegreerde lithium-ionaccu. Ook kan de minigraafmachine opgeladen worden tijdens stationaire activiteiten, zelfs bij gebruik op stroombronnen van 100 tot 415 volt.

De gebruiker kan op elk moment de actuele laadstand van de accu zien, maar kan bijvoorbeeld ook in de gaten houden hoe het stroomnet op de bouwplaats wordt belast en de graafmachine indien nodig van het stroomnet loskoppelen. De minigraafmachine kan volledig opgeladen worden via een gewoon stopcontact (110-230 volt). Met hoogspanningsstroom (415 volt) is het mogelijk om de accu binnen vier uur op te laden.

Wacker Neuson

Binnenruimtes
Bij de EZ17e heeft Wacker Neuson bewust gekozen om deze als binnendraaier te ontwerpen en uit te voeren. Het resulteert volgens hen in een 1,7 tons machine met een hoge efficiënte en intuïtieve bediening. Gecombineerd met het emissievrije werken geeft dit ook goede mogelijkheden om in kleine ruimtes te werken. Bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden in binnenruimtes. Dankzij het accusysteem met geïntegreerde accuverwarming kan de graafmachine ook bij lage buitentemperaturen gebruikt worden.

De minigraafmachine is een Zero Tail-model, dus zonder overhangende achterkant. Dit maakt de graafmachine bijzonder wendbaar en compact. De graafmachine kan eenvoudig worden bediend met een Jog Dial-systeem.

Alle belangrijke informatie, inclusief de laadstand van de batterij, zijn duidelijk te zien op het volledig grafische 7" display. Ook nieuw is de mogelijkheid om het snelwisselsysteem te bedienen via het display en niet meer via de schuifbordhendel.

Wacker Neuson