Evers Quarter Strip-till bemester

Lichtere Evers Quarter-strip-till-bemester

Datum: 10 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 10 juni 2021
Door: Gert Vreemann
Fabrikant Evers heeft de strip-till-bemester lichter gemaakt, zodat deze ook achter lichtere tanks kan. Verder zijn er diverse detailverbeteringen doorgevoerd. Hiermee geeft Evers aan dat er serieus marktpotentieel voor strip-till-bemesten is. De vernieuwde versie is per direct leverbaar.
Evers Quarter Strip-till bemester

De Evers Quarter is afgelopen voorjaar uitvoerig getest en de resultaten zijn zeer positief. De fabrikant kreeg natuurlijk ook wel wensen mee om de machine verder te ontwikkelen. Die komen al terug in deze nieuwe Quarter. De achtrijige uitvoering is 300 kilo lichter dan de voorganger, waardoor het gewicht op 3000 kilo komt. Verder heeft de nieuwe Quarter een monteerbare aanspanning, waardoor de bemester ook achter lichtere tanks te bevestigen is. Voor een betere bodemvolging zijn de elementen van de bemester hydraulisch opgehangen. Alle elementen zijn voorzien van onderhoudsvrije lagers en de elementen zijn gemakkelijker in te stellen.

De Quarter maakt in één werkgang een zaaibed voor bijvoorbeeld maïs. Tussen de rijen wordt de grond niet bewerkt, waardoor op die plekken de draagkracht behouden blijft. Het perceel is daarmee ook beter beschermd tegen erosie, verstuiving en verslemping.