roc bandhark

Kverneland neemt meerderheidsbelang in ROC

Datum: 14 oktober 2021
Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2021
Door: Gert Vreemann
De Kverneland Group heeft een overeenkomst getekend om tachtig procent van de aandelen te verwerven in ROC SRL, een toonaangevende Italiaanse producent van bandharken. Kverneland geeft aan dat de merknaam ROC en het bijbehorende distributienetwerk blijven bestaan.
ROC bandhark

Shingo Hanada, president en CEO van de Kverneland Group, ziet deze overname als een belangrijke versterking van de positie van Kverneland en de Kubota Group voor de graswinning, omdat de markt voor bandharken groeit. Kverneland en Kubota hadden nog geen bandhark in het programma.

Overname ROC door Kubota Kverneland

De huidige eigenaren van ROC, de gebroeders Ubaldi, zetten hun huidige rol in het bedrijf na de transactie voort. Zij geven aan dat deze deal ROC versterkt en zien mogelijkheden om te groeien en nieuwe producten te ontwikkelen. Verder geeft de overname nieuwe mogelijkheden en ondersteuning aan de distributiepartners en klanten van ROC. Verder zien de broers synergiemogelijkheden met Kverneland, bijvoorbeeld op het digitale vlak. Het is even afwachten of de bandharken alleen onder de naam ROC op de markt zullen blijven of dat ze internationaal (ook) onder de naam Kverneland en Kubota zullen worden vermarkt.