Kramer 3

Kramer tilt verreikers naar hoger niveau

Datum: 6 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 6 augustus 2020
Door:
De nieuwste verreikermodellen van Kramer-Werke zijn voorzien van nieuwe opties en motoren die voldoen aan de emissienorm Stage V. Kramer-Werke geeft aan dat tijdens het ontwerpen van de nieuwe modellen comfort en ergonomie centraal stonden.

Compacte modellen
De 2205 behoort tot de compactere modellen van Kramer-Werke. Deze verreiker heeft een laadvermogen van 2,2 ton en is uitgerust met een 45 kW-motor van Perkins. Net zoals de 2205 behoort de 2706 ook tot de kleinere modellen. Dit model heeft een laadvermogen van 2,7 ton en is voorzien van een 55 kW-motor van Kohler. Stapel- en transportwerkzaamheden zijn met de 2205 en de 2706 in zeer beperkte ruimte snel en veilig uit te voeren.

Breed assortiment
De modellen 3007, 3507, 4007, 4507, 5007 en 4209 zijn opnieuw uitgerust met de Deutz TCD 3.6-motor met een vermogen van 100kW/136 pk. Ook deze motor voldoet aan de Stage V norm. De nabehandeling van de uitlaatgassen met DOC en SCR wordt standaard aangevuld met een DPF. De modellen 5507 en 5509 hebben een laadvermogen van 5,5 ton en worden standaard geleverd met de Deutz 4.1-motor van 115 kW/ 156 pk. Deze modellen hebben een hefhoogte van 7,9 meter. Bovengenoemde modellen zijn voorzien van een traploze rijaandrijving, slim ontworpen onderhoudstoegang en een ergonomische cabine met aandacht voor comfort.

Kramer 1

Zicht
Kramer-Werke biedt verschillende opties aan voor optimaal rondom zicht. Zo zijn er twee cabine-opties beschikbaar voor de compacte modellen met een laadvermogen tussen de drie en vier ton (3007, 3507, 4007). Het voertuig met de standaardcabine is voorbestemd voor lage en smalle doorgangen. Dankzij de voertuighoogte van 2,31 meter, die met 20”-banden terug te brengen is tot 2,26 meter, vormen nauwe omstandigheden geen probleem. Wanneer de maximale voertuighoogte geen beperkende factor is kan de optionele 20 centimeter hoge cabine een geschikte optie zijn. Deze heeft volgens Kramer-Werke namelijk een optimaal zicht rondom, met name naar rechts.

In aanvulling op het verbeterde zicht rondom is de dieseltank van de nieuwe variant met maar liefst 20 liter vergroot. Naast de cabine is het FOPS-rooster, dat de bestuurder beschermt tegen vallende voorwerpen, geoptimaliseerd voor een ideaal gezichtsveld. Het waaiervormig patroon in het buitenrooster zorgt voor een optimale gezichtshoek. Dit zorgt voor een onbelemmerd zicht op het aanbouwdeel, waardoor de bestuurder veilig en doelgericht kan werken – zelfs met een verhoogd laadsysteem. Vanaf de 4507 tot de 5509 het FOPS-beschermrooster standaard. Dit rooster is optioneel verkrijgbaar in combinatie met de verhoogde cabine op modellen met een laadvermogen van 3 tot 4 ton.

Kramer 2

Comfort
Dankzij een uitsparing in de cabinevloer en de trapsgewijze positionering van de treden verhoogt deze geoptimaliseerde cabinetoegang de veiligheid en het comfort van alle voertuigen in de klasse 7-9 meter aanzienlijk. Dit is met name prettig als de bestuurder tijdens de werkdag herhaaldelijk in en uit de cabine moet stappen.

Om het geluidsniveau in de cabine te verlagen, is er een zogenaamde stille pomp geïnstalleerd voor de stuurhydraulica. Bij de modellen 3007 tot 5509 verlaagt deze het geluidsniveau tot slechts 72 decibel (A) in de cabine. De huidige modelupdates omvatten ook de introductie van een optionele steun voor de linkerarm voor meer comfort, bijvoorbeeld tijdens langere ritten over de openbare weg.