Nucrop, gewasbescherming

Kamps de Wild aan de slag met Nucrop

Datum: 17 februari 2022
Laatst bijgewerkt: 17 februari 2022
Door: Gert Vreemann
De Australische gewasbeschermingsspecialist Nufarm en de Nederlandse distributeur van landbouwmachines Kamps de Wild kondigen een exclusieve samenwerking aan op het gebied van innovatieve hybride, elektrische loofdoding en onkruidbeheersing. Daarbij zal Kamps de Wild BV in Nederland de exclusieve machineverkoop- en supportpartner voor Nucrop zijn.

Nucrop, gewasbescherming

De door de Duitse agrotech-start-up Crop.zone ontwikkelde en in samenwerking met de Australische gewasbeschermingsspecialist Nufarm aan de Europese landbouwsector aangeboden oplossing voor hybride loofdoding en onkruidbeheersing maakt gebruik van een geleidende vloeistof (Volt.fuel) en elektrische stroom (Volt.apply) om planten te dehydrateren.

Volt fuel middel voor Nucrop elektrische gewasbescherming

Vanaf dit jaar is Kamps de Wild de exclusieve verkoop- en supportpartner van het Volt.apply-systeem in Nederland, terwijl Nufarm verantwoordelijk is voor de verkoop van Volt.fuel aan Nederlandse distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen. Na een succesvol ontwikkelingsprogramma in 2021 wordt de Nucrop-oplossing voor loofdoding van aardappelen in 2022 gelanceerd in Nederland, met onkruidbeheersing als volgende stap.