husqvarna automower

Husqvarna-grasmaaiers zingen

Datum: 1 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 1 augustus 2022
Door: Gert Vreemann
De Curiosity Rover is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. Vrijdag 5 augustus wordt de robot tien jaar. Om dit te vieren, hebben de techneuten van het Zweedse Husqvarna meer dan 100.000 robotmaaiers voorzien van een muzikale update. Op de tiende verjaardag van de robot zullen ze ‘Happy Birthday’ ten gehore brengen.

husqvarna automower

Grappig, de pr-stunt die Husqvarna inzet om te laten zien dat de nieuwste generatie Automowers steeds intelligenter wordt. De techneuten van het Zweedse merk hebben meer dan 100.000 Automower-robotmaaiers voorzien van een muzikale update. Deze zullen op de tiende verjaardag van de Curiosity Rover om 9.00, 12.00 en 15.00 uur (lokale tijd) ‘Happy Birthday’ ten gehore brengen. De Curiosity Rover is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. De gratis update is beschikbaar voor de modellen 405X, 415X en 435X AWD. Vanaf september is het lied permanent beschikbaar voor bijvoorbeeld familieverjaardagen.

husqvarna

Gebruikers worden op de hoogte gebracht via de Husqvarna Automower Connect-app, waar ze worden gevraagd de gratis update te installeren. Vervolgens kunnen ze zelf bepalen of ze lid willen worden van het ‘zangkoor’ dat op 5 augustus de Curiosity Rover toezingt.

Dat ‘Happy Birthday’ vanaf september 2022 ook algemeen beschikbaar komt, past bij de ontwikkeling die Husqvarna voor ogen heeft. Het merk ziet de robotmaaier in de toekomst als intelligent lid van het huishouden. Via spraakassistenten zoals Siri, Alexa en Google kunnen de slimme Husqvarna Automowers worden aangestuurd en via platforms als IFTTT, Google Home en Apple Home worden diverse acties automatisch uitgevoerd. Wordt er bijvoorbeeld een tuinfeestje gevierd, dan wacht de Automower met maaien. Een korte video van Automowers die ‘Happy Birthday’ ten gehore brengen, is te zien via youtu.be/p0_RPlSe344.