Ludo Pauwels BVBA, importeur van Fliegl voor de Benelux, stelt voor het komende seizoen een kunststof mesttank ter beschikking als demotank.

Fliegl Polyline-mesttank van 12,5 kuub

Datum: 20 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2020
Door: Gert Vreemann
Ludo Pauwels BVBA, importeur van Fliegl voor de Benelux, stelt voor het komende seizoen een kunststof mesttank ter beschikking als demotank. Dit om de potentiële klanten te laten ervaren wat vier ton gewichtsbesparing in de praktijk aan voordelen oplevert ten aanzien van bodembeschadiging en brandstofbesparing in verhouding tot een stalen tank.

Het gaat hierbij om een 12,5-kuubs tandemtank die op 750/60R30.5-banden staat. Die banden zorgen voor een lage bodemdruk en door de grote diameter voor weinig rolweerstand. De tweede as is gedwongen gestuurd.

De tank heeft een zuigarm met aandokstation die je kunt meenemen in de fronthef.

De tank heeft een zuigarm met aandokstation die je kunt meenemen in de fronthef. Dit heeft als groot voordeel dat de zuigarm licht is en niet nadrupt. De tank is uitgevoerd met een wormpomp met een capaciteit van 6000 liter per minuut. De wormpomp heeft tevens als voordeel dat de dikte van de drijfmest veel minder invloed heeft op de aanzuigsnelheid dan bij een vacuümpomp.

Voor deze demotoer werkt Fliegl samen met Vredo. Die fabrikant heeft een 6,15 meter brede schijvenbemester ter beschikking gesteld.