Evers zaaibedcombinatie

Evers-zaaibedcombinatie klaar voor verkoop

Datum: 24 november 2021
Laatst bijgewerkt: 24 november 2021
Door: Gert Vreemann
Evers presenteert nu officieel de nieuwe drie meter brede zaaibedcombinatie, bestaande uit de Konik+ in de fronthef, een Compactrol-tussenrol en een Albino+ in achteraanbouw. Met deze combinatie is op zware klei- en zavelgronden in één werkgang een goed zaaibed te maken, waarbij de grond dankzij de tussenrol gelijkmatig wordt aangedrukt.
Evers zaaibedcombinatie

De combinatie biedt verschillende rollen in combinatie met een in traploos in hoogte verstelbaar tandenframe, dat parallel is opgehangen. Voor het neerleggen van een vlak zaaibed bestaan het tandenframe en de rollen uit één geheel. De vaste ganzenvoettanden zijn slepend in het parallel opgehangen tandemframe geplaatst en overlappen ruim. Desgewenst zijn verende tanden leverbaar.

Evers zaaibedcombinatie

Evers heeft een rol met hoekprofielen aan zijn rollenprogramma toegevoegd, die achter het tandemframe komt. Achter deze achterste hoekijzerrol zit een veerbelaste, instelbare egalisatieplaat. Als optie is de Konik+-frontcombinatie uit te rusten met een opklapbare koppensneller. De Albino+-combinatie aan de achterzijde beschikt over twee strippenrollen in combinatie met het tandenframe in parallellogramophanging en één egalisatiebalk achter beide strippenrollen en als laatste de Crosskill-rol.

Om de bodem tussen de wielen van de trekker evenredig aan te drukken, is de Compactrol ontwikkeld. Die hangt in de driepuntshefinrichting van de trekker. Door de compacte inbouwmaat en de aftakasdoorgang is de Compactrol ook met andere werktuigen te combineren. Voor een optimale zaaibedbereiding in één werkgang zijn de drie machines te combineren, maar ze zijn ook afzonderlijk inzetbaar. De Evers-zaaibedbereiders zijn geschikt voor hoge werksnelheden.