CAT 966 wiellader

Dikke Cat 966 CG met Stage V-motor

Datum: 23 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 23 juni 2022
Door: Gert Vreemann
Caterpillar introduceert de middelzware Cat 966 CG op de Europese markt. Deze 22-tonner met 239 kW (321 pk) sterke Cat C9.3B-Stage V-motor is uitgerust met de laatste noviteiten, zoals een uitgebreid motormanagement, een automatische Power Shift-transmissie met vooruit-achteruit-modus, de bekende Z-kinematiek en het nieuwste intuïtieve bedieningssysteem.
CAT 966 wiellader

De Cat C9.3B-Stage V-motor is uitgerust met SCR-katalysator en dieselpartikelfilter met automatische regeneratie. De krachtbron is verder uitgerust met het Cat-motorregelsysteem voor stationair draaien (Engine Idle Management System), automatische motoruitschakeling bij stationair draaien (Auto Engine Idle Shutdown), ventilatorregeling met variabel toerental en optioneel een automatisch omkeerbare ventilator.

De machine heeft de elektronisch geregelde automatische Power Shift-transmissie met vooruit-achteruit-modus, vier versnellingen, schakelbescherming en een functie voor schakelen met één koppeling voor efficiëntie, duurzaamheid en soepel schakelen. Verder heeft de machine giekdemping voor ruwe ondergrond en optioneel een sperdifferentieel voor extra tractie op slechte ondergrond. Het laadframe is het bekende Z-kinematiek-frame zoals we dat al kennen. Het hydraulische loadsensing-lastdetectiesysteem regelt continu de oliestroom en -druk, waardoor zowel de belasting van de pomp als het brandstofverbruik lager wordt. Cat levert bakken uit de Cat Performance-serie.

CAT 966 wiellader

Volgens Cat is een machinist in staat routinematig tien procent hogere vulfactoren te bereiken in vergelijking met oudere ontwerpen. De 966 GC kan desgewenst worden uitgerust met het Cat Fusion-snelwisselsysteem met optionele hulphydrauliek in combinatie met een breed scala Cat-uitrustingsstukken. Optioneel is ook de Cat Payload Kit leverbaar om te wegen tijdens het rijden.

De cabine heeft een eenvoudig, intuïtief en ergonomisch bedieningssysteem en een overzichtelijk display. Verder zijn er een servogestuurde bediening van uitrustingsstukken en een externe kickdown-transmissieschakelaar. Ook heeft de cabine goede handgrepen en schuine tredes voor een goede instap, een grote voorruit van vloer tot plafond en standaard een achteruitkijkcamera en buitenspiegels met geïntegreerde dodehoekspiegels. De klimaatregeling met verwarmings- en airconditioningsysteem heeft tien ontluchtingsopeningen, die zijn voorzien van lamellen. Uiteraard wordt de machine geleverd met de standaard beschikbare Cat Product Link, die op afstand kan worden bewaakt via my.cat.com, de Cat-app of VisionLink.