R3060

Dewulf vernieuwt R3060 zeefbandrooiers

Datum: 24 september 2020
Laatst bijgewerkt: 25 september 2020
Door: Sil Biesbroek
De R3060-reeks zeefbandrooiers van Dewulf is voorzien van een nieuwe motor en aanpassingen in de cabine. Dewulf heeft iedere nieuwe R3060 uitgerust met een Scania Stage V-motor van 350pk of 400pk. Het motorcompartiment heeft nu ook een nieuwe grill voor het warmtebeheer. Daarnaast zijn er om het zicht in de cabine te verbeteren HD-monitoren en -camera’s aangebracht.

Uitstoot
De Stage V-motor van Scania met AdBlue-systeem vermindert de uitstoot van roetdeeltjes, fijnstof en stikstof door de 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier. Hierdoor voldoet de motor aan de strengere Europese emissienormen en is de R3060-reeks milieuvriendelijker. Lucht dat wordt afgegeven door de motor kan makkelijker ontsnappen dankzij de extra grill in het motorcompartiment.

Overzicht
Met de verbeterde beeldkwaliteit van de HD-monitoren en -camera’s verandert er nog niks aan de bediening. De touch- en triggerswitches bedien je hetzelfde als voorheen. Voor de machine en op de top van de bunkerafvoerelevator zit een breedhoeklens die de chauffeur een goed overzicht van zijn activiteiten biedt. Hierdoor kan je volgens Dewulf bijvoorbeeld beter inschatten of je kippers of kisten al volgeladen zijn of niet.