Deutz Power Tree powerpack

Deutz komt met Power Tree Powerpack

Datum: 16 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2022
Door: Gert Vreemann
Tussentijds snel groen bijladen van elektrisch materieel lijkt een belangrijke trend te worden. Daarop inspelend komt Deutz met zijn Power Tree Powerpacks. Die zijn uitgerust met een 136 kWh lithium-ion-batterijpakket. Na het testen van de eerste exemplaren zijn ze nu verkoopklaar. Deutz meldt dat de eerste orders al zijn plaatst.

Deutz Power Tree powerpack

De eerste order van zeventien Power Tree Powerpack-units zijn volgens Deutz genoteerd door KTEG, een gespecialiseerde ombouwer van grondverzetmachines. Daartoe behoort ook de KTEG Zecom-ombouw, waarbij compacte graafmachines worden omgebouwd naar volledig elektrisch met een stroomvoorziening via de kabel of een ingebouwd accupakket. KTEG heeft ook proefgedraaid met de Deutz Power Tree Powerpacks.

De Deutz Power Treek Powerpack bestaat uit een tienvoets container met een formaat van 3,00 bij 2,50 bij 2,60 meter en een gewicht van 4,5 ton met daarin een 126 kWh-accupakket. De unit bevat één 150 kW/800V-aansluitpunt of twee 75 kW/800V-aansluitpunten voor het snelladen. Hiermee is volgens Deutz met tot 150 kW voldoende laadcapaciteit beschikbaar om compact grondverzetmaterieel, zoals graafmachines in de klasse van zes tot tien ton, in de middagpauze snel bij of op te laden. Verder is de Power Tree uitgerust met 32A/400V- en 16A/230V (CEE) AC-aansluitingen en twee DDC DC-aansluitpunten. De input is 63A/400V.