Yanmar minigraafmachines

Compleet nieuwe Yanmar-mini’s

Datum: 28 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2021
Door: Gert Vreemann
Yanmar Compact Equipment EMEA heeft drie gloednieuwe lichte minigraafmachines geïntroduceerd. Deze SV15VT, SV17VT en SV19VT zijn uitgerust met mechanisch aangestuurde Stage V-driecilindermotoren uit de TNV-serie. Ze zijn per direct te bestellen bij de dealer.

Yanmar SV17 minigraafmachine

Deze 1570 kilo (met canopy) of 1660 kilo (met cabine) wegende SV17VT is uitgerust met het ViPPS-hydraulieksysteem van Yanmar. ViPPS combineert de stroom van de afzonderlijke pompen, afgestemd op de belasting en inzet. De SV17T heeft een opbreekkracht van 9,9 kN (korte steel) of 16 kN (bak). De trekkracht bedraagt 12,8 kN of 8 kN bij rijsnelheden van respectievelijk 2,4 en 4,8 km/u. De SV17VT is verkrijgbaar met lange of korte steel en diverse bladen. De hydraulische slangen lopen door de giek en de hefcilinder zit achterop de giek. Optionele bak- en cilinderbeschermingen zijn leverbaar.

yanmar SV15 minigraafmachine

De 1465 kilo (met canopy) of 1555 kilo (met cabine) zware SV15VT is uitgerust met een dubbele tandwielpomp voor de hydrauliek. Deze heeft een opbrengst van 28,6 liter per minuut bij een maximale druk van 205 bar, wat een opbreekkracht oplevert van 7,4 kN (korte steel) of 12,9 kN (bak). De SV15 heeft standaard een extra functie om een sloophamer of grondboor te kunnen bedienen. Het onderstel heeft een rupsframe met drie onderste rollen en een uitschuifbare onderwagen (990 tot 1170 millimeter). Voor transport zijn er vier bevestigingspunten op de onderwagen (standaard) en vier op de bovenwagen (optioneel). Er is veel aandacht besteed aan veiligheid. Denk daarbij aan standaard 360-graden-zicht, led-werklichten en een oranje veiligheidsgordel. Optioneel leverbaar zijn een veiligheidsgordelsensor, een groen knipperend zwaailicht, rij-alarmen en een beschermend schild van polycarbonaat (voor het model met kap).

Yanmar SV19 minigraafmachine

De SV19VT heeft een korte draaicirkel aan zowel de voor- als achterzijde, in combinatie met een groot zwenkbereik van de giek. Ook deze machine is uitgerust met het ViPPS-systeem (39 liter per minuut bij een maximale druk van 220 bar). De machine is opgegeven voor een opbreekkracht van 11,4 kN (korte steel) of 16,7 kN (bak) en een trekkracht van 12,9 kN, met twee rijsnelheden van respectievelijk 2,4 en 4,4 km/u. De SV19VT is leverbaar met lange of korte lepelsteel en diverse bladconfiguraties, een uitschuifbare stalen onderwagen (980 tot 1320 millimeter), een breed zwenkbereik van de giek en desgewenst een extra contragewicht van 50 kilo.

Alle drie graafmachines zijn standaard uitgerust met SmartAssist Remote, een nieuwe generatie van Yanmars vlootbeheersysteem. Het systeem rapporteert de locatie en de status van de apparatuur in realtime en maakt tracking op afstand mogelijk via een computer of smartphone.