Case RB_344 rondebalenpers

Case IH vernieuwt RB 355-rondebalenpers

Datum: 19 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2022
Door: Gert Vreemann
Internationaal is de RB 355-rondebalenpers met vaste kamer een hardloper. Reden voor Case IH om deze telg met de gangbare baalmaat 120 bij 125 centimeter te updaten. Hij kreeg een nieuw uiterlijk met een grote eendelige kap, maar ook onderhuids is er het nodige verbeterd. Ze zijn weer leverbaar in Rotor Feeder- en Rotor Cutter-uitvoering.

Case RB_344 rondebalenpers

Het eerste wat je ziet, is de afscherming met de nieuwe Case IH-look aan de zijkant. Deze eendelige, ver naar boven klappende afscherming is uitgerust met gasveren. Rubber bumpers aan beide kanten van het frame van de achterklep zorgen ervoor dat de achterklep geruisloos dichtgaat. De bedrading loopt nu door de binnenkant van de bullbar. De schraperrol, perskamer, vloerrol en pick-up worden nu aangedreven door hoogwaardiger aandrijfkettingen met verchroomde pennen en geharde platen. De lagers van de hoofdaandrijving, de schraperrol en de rotor aan de aandrijfzijde zijn herzien en uitgevoerd met betere afdichtingen tegen stof.

Case RB_344 rondebalenpers

De twee meter brede pick-up is geschikt voor zware zwaden. Het invoersysteem heeft een betrouwbare start van de netbinding, onafhankelijk van het gewas. Een nauwkeurige dichtheidsregeling zorgt ervoor dat de balen exact volgens de ingestelde specificaties worden gevormd. De bekende Case IH Hydraulic Rotor Reverser voor het Rotor Feeder-model is wederom leverbaar. Met deze optie kun je de rotor vanuit de cabine terug laten draaien om een verstopping te verhelpen. Verder is er de Rotor Cutter-snijinrichting met vijftien elektrisch geselecteerde messen. Een ander kenmerk is het systeem met transportkettingen in de perskamer, dat volgens Case IH onder alle gewasomstandigheden een positieve start van de baalvorming verzorgt en goed gevormde balen produceert.