Bomech-Trac-Pack-sleepvoetbemester voor zelfrijders

Bomech Trac-Pack-sleepvoetbemester binnen drie meter

Datum: 15 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2020
Door: Gert Vreemann
De Bomech-Trac-Pack-sleepvoetbemester is speciaal ontwikkeld voor zelfrijdende mesttanks. Ondanks de grote werkbreedtes van 12, 15, 18 en 21 meter heeft de Trac-Pack een transportbreedte van 2,99 meter. Bomech verwacht er in het buitenland mee te scoren.
Bomech sleepvoetbemester op transport

Deze sleepvoetbemester is niet direct bestemd voor de Nederlandse markt. Het is wel mooi om te melden, omdat Bomech Borne als Nederlands bedrijf in het buitenland scoort met zijn sleepvoetbemesters. Onder meer in Duitsland is er een grote markt voor capaciteits-sleepvoetbemesters achter zelfrijders.  De strenge controle op breedtes bij transport is daar een heikel punt. Daar speelt Bomech met deze nieuwe Trac-Pack op in. Belangrijk daarbij is dat de bemester volledig achter de zelfrijder inklapt en dus niet langs de machine, omdat de combinatie daarmee buiten de drie meter transportbreedte zou komen.

Bomech sleepvoetbemester achter zelfrijder

Een belangrijk kenmerk van de Trac-Pack is het hydraulisch geveerde pendelsysteem. Daardoor kan de bemester onafhankelijk van de zelfrijder aan vier hydraulisch geveerde punten in het middenframe pendelen. Dat geeft transportcomfort, ook op de kopakkers, en zorgt in combinatie met het geïntegreerde pendelsysteem voor een goede bodemaanpassing. De bemester kan vrij eenvoudig aan drie-, vier- of vijfpuntshefinrichting van categorie 2 of 3 worden aangebouwd.

Bomech sleepvoetbemester afzetten.

De Trac-Pack is zo geconstrueerd dat deze stabiel kan worden weggezet. De Trac-Pack is leverbaar met sectieschakelingen. Voor het Nederlandse sleepslangbemesten blijft Bomech de bekende twaalf en vijftien meter brede Farmer-bemesters met Alrena-exactverdelers leveren.