De Omicut-zaag is een alternatief voor de diamantzaag.

ARVI komt met veelzijdige zaagmachines

Datum: 27 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2020
Door: Gert Vreemann
ARVI in Hulst komt met de nieuwe generatie Echidna-zaagmachines. Kenmerkend aan deze zaag is dat hij met verschillende zaagbladen kan zagen in diverse materialen. De Omicut-zaag is een alternatief voor de diamantzaag.

De Omnicut-uitvoering draait met een relatief laag toerental en maakt een vrij brede sleuf.

De Omnicut-uitvoering draait met een relatief laag toerental en maakt een vrij brede sleuf. Water toevoegen is niet noodzakelijk en beton is gemakkelijker te breken (zonder klemmen of vastlopen van het blad). Het Omnicut-zaagblad heeft hiervoor speciaal ontwikkelde bladen met brede tanden. Voor de veiligheid is een automatische rem ingebouwd en is er een veiligheidskap met verstelbare omtrek, voorzien van waterslangen voor koeling en stofbestrijding.

Sinds kort is er een nieuw model beschikbaar voor het koud zagen van stalen objecten

Sinds kort is er een nieuw model beschikbaar voor het koud zagen van stalen objecten (zoals buizen en balken) in EX-zones, dus zonder vonken, met name een uitkomst voor gebruik in (petro)chemische fabrieken. Arvi levert zagen voor heel kleine minigravers tot 100-tons graafmachines, waarbij de daagdiepte van de bladen varieert van 0,40 tot 1,75 meter.