amazone precea maiszaaimachine

Achtrijige Amazone Precea 6000-2AFCC in de driepuntshef

Datum: 17 november 2022
Laatst bijgewerkt: 17 november 2022
Door: Gert Vreemann
Met de nieuwe Precea 6000-2AFCC met een werkbreedte van zes meter breidt Amazone zijn assortiment precisiezaaimachines met driepuntsophanging uit. Amazone levert hem in combinatie met de KG-rotorkopeg en met de nieuwe FTender fronttank voor goed werk met een hoge capaciteit.
amazone precea maiszaaimachine

Afhankelijk van de grondsoort en de werkdiepte kunnen met de Precia in combinatie met de KG-rotorkopeg rijsnelheden tot 12 km/u worden bereikt. Het wisselsysteem maakt een tijdelijke ombouw van de Precea-precisiezaaimachine op de Avant-zaaibalk met RoTeC- of TwinTeC-zaaikouters mogelijk. Het nieuw ontwikkelde PreTeC-mulchzaaikouter kan mechanisch worden belast met een kouterdruk tot 220 kilo. De hydraulische variant gaat tot 350 kilo, direct vanuit de trekkercabine in te stellen tijdens het rijden op het veld. De koutereenheid en de aandrukrollen kunnen zonder gereedschap worden aangepast. Zoals bekend werkt de Precea op overdruk. De verenkeling vindt nu plaats door drie afstrijkers. Een optische sensor bewaakt nauwkeurig de verenkeling en meldt missers en dubbele posities aan de trekkerterminal. Desgewenst is de precisiezaaier leverbaar met elektrische en volautomatische instelling van de afstrijkers via SmartControl.

amazone precea maiszaaimachine

De nieuwe FTender-fronttank heeft inhouden van 1600 of 2200 liter. Deze beschikt standaard over een elektrische dosering en besturing via de Isobus-terminal. Met de optionele TwinTerminal is het kalibreren direct op de fronttank uit te voeren. De FTender kan ook als zaadtank voor de Avant 02-zaaicombinatie worden gebruikt of worden gecombineerd met Amazone-grondbewerkingstechniek om in één keer groenbemesters en/of kunstmest aan te brengen. De Precea-2AFCC-machinebediening heeft zelf ontwikkelde software met Isobus-terminals, bijvoorbeeld de AmaTron 4 of AmaPad 2 met touchscreenbediening.