Abemec Gieten

Abemec neemt Timmer & Timmerman over

Datum: 20 november 2020
Laatst bijgewerkt: 20 november 2020
Door: Sil Biesbroek
De landbouwmechanisatie-activiteiten van Timmer & Timmerman uit Gieten worden na de jaarwisseling overgenomen door Abemec. Alle activiteiten worden vanaf 1 januari voortgezet op de huidige locatie onder de naam Abemec Gieten. Met deze stap willen Abemec en Timmer en Timmerman Mechanisatie een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de agrarische sector in de regio Groningen en Drenthe.

Voortzetten dienstverlening
De overname maakt het volgens Abemec mogelijk om met dezelfde mensen de dienstverlening van Timmer en Timmerman Mechanisatie voort te zetten. Abemec Gieten blijft, zowel in de melkwinning als in de mechanisatie, dezelfde merken aanbieden als Timmer & Timmerman Mechanisatie. Aanvullend daarop wordt het assortiment uitgebreid met diverse Abemec-merken.

Strategie Abemec
Na de overname van Timmer en Timmerman Mechanisatie in Gieten beschikt Abemec over 22 vestigingen in Nederland. Deze uitbreiding sluit aan op de strategie van Abemec om als zelf-importerende dealer te blijven groeien in Nederland.  Na de overnames eerder dit jaar van Mechanisatie Mariënberg in Overijssel en de vestiging Abemec Onderdam lukt het Abemec aardig goed om een stevige positie veilig te stellen in het Noorden en Oosten van Nederland.