wolf shredder

Stoevelaar Machinery presenteert Wolf-shredder

Datum: 28 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 28 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Op de IFAT-beurs in München zal Stoevelaar Machinery de nieuwe Wolf-shredder officieel presenteren. Het gaat hierbij in eerste instantie om de tweeassige 47-tons 9500 DT. Stoevelaar gaat dit nieuwe merk onder de merknaam Wolf Shredders vanuit Stegeren vermarkten. Een kleinere 21-tons 7500 DT-versie zit inmiddels ook in de pijplijn.
wolf shredder

Stoevelaar Machinery heeft door de jaren heen veel shredders aangepast aan speciale eisen en vanwege specifieke toepassingen. Dat was voor Stoevelaar aanleiding om een nieuwe shredder te ontwikkelen, met als resultaat deze eerste Wolf 9500 DT-shredder. Deze tweeassige shredder is op een massief rupsonderstel gebouwd en beschikt over een 563 kW (765 pk) Cat C18 Stage V-krachtbron. Deze is ondergebracht in een ruim motorcompartiment met verlichting.

wolf shredder

De shredder heeft een extra sterk rotorhuis voor het verwerken van de zwaarste materialen, speciale rotors met gebogen messen en een verzwaarde aandrijfkast. De machine heeft een kantelbare invoerbunker. De afvoerband is voorzien van duurzame staalkoorden en een snelkoppeling voor een snelle en eenvoudige demontage. De machine is uitgerust met een compleet CAN-bus-systeem, dat op afstand kan worden uitgelezen en geprogrammeerd. In het transport is de 47 ton wegende machine 11,40 meter lang, 3,06 meter breed en 3,30 meter hoog. De shredder kan worden gebruikt voor allerlei materialen, zoals metaal, schroot of windturbinebladen. De shredder is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Op stapel staat ook de kleinere 21-tons 7500 DT, die iets kleiner is. Beide machines kunnen metaal, hout, bedrijfsafval, bouw- en sloopafval of andere materialen verkleinen.