stihl productie elektrische machines

Stihl bouwt nieuwe productievestiging voor elektrische producten

Datum: 9 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 9 augustus 2022
Door: Gert Vreemann
Stihl investeert de komende jaren ongeveer 125 miljoen euro in een nieuwe productievestiging voor elektrische en accuproducten in Oradea in Roemenië. Op die manier verhoogt het familiebedrijf niet alleen zijn productiecapaciteit, maar verstevigt het ook zijn flexibiliteit en veerkracht in de leveringsketen.
stihl productie elektrische machines

Voor Stihl is de accumarkt op dit moment de snelst groeiende markt”, benadrukt Martin Schwarz, directeur productie en materiaalbeheer van Stihl. “We houden er rekening mee dat de vraag de volgende jaren nog exponentieel zal groeien en dat onze fabriek in Tirol, die vandaag een groot deel van het aanbod van accuproducten produceert, binnenkort op zijn capaciteitsgrenzen zal botsen. Met de nieuwe vestiging in Roemenië versterken wij ons wereldwijde productienetwerk, zodat we ook in de toekomst de bevoorrading van onze klanten kunnen garanderen.”

De pas opgerichte handelsmaatschappij Andreas Stihl Power Tools S.R.L. is vermoedelijk midden 2024 operationeel en creëert op termijn ongeveer 500 nieuwe arbeidsplaatsen in Oradea. De nieuwe Stihl-fabriek in Roemenië wordt als moderne vestiging volgens de lean production-principes ontworpen. Bovendien moet de productie in hoge mate worden gedigitaliseerd. Behalve de productiehallen krijgt de vestiging ook kantoren, een kantine en sociale ruimten voor de medewerkers. Stihl houdt bij de nieuwbouw bovendien de klimaatdoelen en de verbetering van de CO2-balans voor ogen en zet in op een duurzame constructie en een energie-efficiënte productie.