stihl accubladblazer

Stihl BGA 300-accubladblazer met geluiddemper

Datum: 26 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023
Door: Gert Vreemann
De nieuwe BGA 300 is de eerste ruggedragen bladblazer in het accu-assortiment van Stihl. Naast een hoge blaaskracht voor het professionele werk valt vooral op dat hij dankzij het Stihl Silencer System extra stil is. Dit systeem verlaagt het geluidsniveau tot maximaal 93 decibel en elimineert volgens de fabrikant storende frequenties en geluidspieken.
stihl ruggedragen accubladblazer

Met zijn blaaskracht van 26 newton haalt deze professionele machine een hoge luchtsnelheid van 87 meter per seconde. Hiermee kun je natte, zware herfstbladeren en vuil verwijderen. Bovendien claimt Stihl dat de BGA 300 de stilste machine in zijn klasse is. Dat is te danken aan het Stihl Silencer System. Speciale kappen geleiden de luchtstroom zodanig dat de bekende geluidspieken bij de ingang van de turbine, het megafoon-effect, wordt verminderd. Stihl heeft intussen een patentaanvraag ingediend.

stihl ruggedragen accublazer

De gebruiker regelt de blaaskracht via de bedieningshendel op drie niveaus. De extra boost-modus geeft de machine maximale kracht. Met een snelverstelling pas je de lengte van de blaaspijp aan. Verder heeft de BGA 300 een ergonomisch draagsysteem. De positie van de handgreep is eenvoudig aanpasbaar via een snelsluiting. Voor langdurig gebruik is er een vergrendelingsfunctie van de gashendel. Voor het transport kan de blaaspijp tegen de machine worden vastgezet.

De BGA 300 heeft 36V-lithium-ionaccu’s van het Stihl AP-accusysteem. De aanbevolen zware AR 3000 L-accu is opgegeven voor gebruikstijden tot tweeënhalf uur. De Stihl BGA 300 is gemakkelijk te integreren met de Stihl Smart Connector 2 A van de cloudgebaseerde systeemoplossing Stihl connected.