bewust veilig

Sta jij op 20 maart ook extra stil bij veiligheid?

Datum: 13 maart 2019
Laatst bijgewerkt: 14 februari 2020
Woensdag 20 maart 2019 is de derde editie van ‘Bewust Veilig’. Dit jaar willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken en heeft Cumela zich bij dit initiatief aangesloten. Laten we ervoor zorgen dat de aanmeldingen verdubbelen!

Tijdens de eerste editie stonden werkgevers en werknemers op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw-, vastgoedonderhouds-, infra- en installatiebedrijven stil bij de veiligheid op de werkvloer. Vorig jaar verdubbelde het aantal deelnemende organisaties. Het streven is om dat aantal dit jaar verder uit te breiden.

Cumela, Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, OnderhoudNL en Techniek Nederland hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen én om faciliteiten te bieden, zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Praten over veiligheid
Sta jij met jouw bedrijf op 20 maart ook extra stil bij veiligheid? Bijvoorbeeld door een gezamenlijke toolbox te houden of met elkaar te praten over veiligheid. Meld je dan aan op de website BewustVeilig.com, zodat we met elkaar kunnen laten zien dat de cumelasector hier altijd aandacht voor heeft.

Op de dag zelf gaan de voorzitters van de diverse organisaties naar Den Haag. Ze laten zo landelijk zien dat we met elkaar het belang delen.