engcon smalle veegbezem S40

Smallere Engcon-veegborstel voor S40-montage

Datum: 9 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 9 maart 2023
Door: Gert Vreemann
De hydraulische veegborstels van Engcon zijn in de praktijk goed ontvangen. Dat was voor de fabrikant reden om het aanbod te vergroten. Met name een veegwals-uitrustingsstuk met een smalle borstelkit voor minigraafmachines met S40-aansluiting voor sleuvenwerk is een belangrijke aanvulling van het leveringspakket.
engon veegborsel aan mobiele graafmachine

Engcon levert een brede range SR-veegborstels met werkbreedtes van 80 tot en met 200 centimeter voor graafmachines van zes tot dertig ton voor het standaard veegwerk. Daarnaast zijn er de afneembare SWD45- en SWD60-veegborstels met een borstelbreedte van 42 centimeter voor graafmachines van vier tot negentien ton met respectievelijk een S45- en een S60-snelwissel. Deze zijn net als de grijper achteraf op de snelwissel te monteren en daarmee in combinatie met een bak aan de draaikantel inzetbaar. De SWD-veegborstels kunnen worden gebruikt voor het schoonvegen van oppervlakten, maar vooral ook voor het blootleggen van kabels en leidingen.

engcon swd 40 smalle en brede veegborstel

Inspelend op deze marktvraag levert Engcon nu ook de smallere SWD40 voor minigraafmachines van vier tot zes ton met S40-montage. Met een borstelbreedte van 35 centimeter is deze prima inzetbaar in combinatie met een smalle bak voor het blootleggen van kabel- en leidingwerk. Dat is een kwestie van tot net boven het leidingwerk met de bak graven en daarna blootleggen met de borstel. De borstel klapt op bij het graafwerk en is naar beneden te bewegen bij het borstelen, zodat de bak kan blijven zitten. Hiermee kan het kabel- en leidingwerk snel en veilig gebeuren zonder dat er een grondwerker in de sleuven hoeft te werken om de kabels bloot te leggen. De SWD-veegwalsen zijn achteraf te monteren op bestaande Engcon-draaikantelstukken en zijn geschikt voor de Engcon Q-Safe-veiligheidsaansluiting. De SWD40 wordt voor het eerst getoond op de Conexpo-beurs in Las Vegas.