rototilt draaikantel

Rototilt R4 en R8 ook in RC-uitvoering

Datum: 16 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 16 maart 2023
Door: Gert Vreemann
Rototilt breidt de range RC-serie draaikantelstukken uit met de RC4 en de RC8. Daarmee is deze op de afgelopen Bauma geïntroduceerde RC-serie drukgecompenseerde hydrauliek nu beschikbaar voor de hele range Rototilt-draaikantelstukken tussen 10 en 43 ton. Met name de RC4 is hierin belangrijk, omdat de R4-serie een van de hardlopers is.

rototilt draaikantel

Draaikantelstukken van de RC-serie hebben nieuw ontwikkelde drukgecompenseerde hydrauliek. Hiermee kun je de verschillende functies onafhankelijk van elkaar bedienen zonder dat ze invloed op elkaar hebben. Wanneer de kantelfunctie in de eindpositie komt, gaat de rotatie met dezelfde snelheid door. Bovendien heeft de RC-serie een hoog debiet met een lage drukval, wat zorgt voor een betere controle en soepeler werken.

rototilt RC8 draaikantel

Met de toevoeging van de RC4- en RC8-draaikantelstukken is de RC-serie van Rototilt compleet vanaf de RC4 tot en met de RC9. De RC4 is een belangrijke toevoeging. “Dit draaikantelstuk met RC4 voor graafmachines van tien tot zestien ton is historisch gezien een van de populairste producten van Rototilt”, vertelt productmanager Sven-Roger Ekström, die hoge verwachtingen heeft van de verkoop. “We zijn in het middensegment begonnen en gaan het concept nu uitrollen naar zowel de kleinere als de grotere machines. We zijn blij dat we een grotere energie-efficiëntie en verbeterde rijervaring kunnen bieden voor een breed scala aan machines en gebruikers”, aldus Ekström. Importeur Eurosteel biedt nieuwe RC4 en RC8 inmiddels al aan.