Ploegam met button

Ploegam BV wint Cobouw Publieksprijs

Datum: 15 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 15 januari 2021
Ploegam BV wist met drie volledig elektrisch aangedreven graafmachines de Cobouw Publieksprijs in de wacht te slepen. Wij spraken ze al eerder voor Cumela Live over dit onderwerp. Kijk hier de reportage terug.

Ploegam BV wist op de InfraTech de Cobouw Publieksprijs in de wacht te slepen en kreeg van de 79 ingezonden innovaties de meeste stemmen. De InfraTech Innovatieprijzen 2021 gingen naar de innovatie van Protekta om houten palen te koppelen, het specialistische wasproces voor de reiniging van PFAS-verontreinigde grond van De Vries & van de Wiel en Smart Infra Technicus van Astrin | Smart Infra.  

Dat er al veel belangstelling is voor elektrisch materieel bleek uit de woorden van Ploegam directeur Martin Egas. Er is echter ook nog een hindernis te nemen, zo bleek later uit zijn woorden: "Het grootste struikelblok blijft nog geld. Deze machines zijn nu nog drie keer zo duur als diesel-aangedreven varianten.”  

"Duurzaamheid had al een rol in ons bedrijf, dus duurzame machines waren een logisch gevolg", aldus directeur Chris Ploegmakers. "Maar daarnaast is het nu ook van belang voor opdrachtgevers, die de ambitie hebben om de uitstoot van stikstof en CO2 terug te dringen."