Elzinga, medewerker, kraan, polder

Radiocampagne helpt Elzinga aan machinisten

Datum: 22 november 2022
Laatst bijgewerkt: 22 november 2022
Door: Herma van den Pol
Op korte termijn zoekt de Elzinga Groep vijftien medewerkers voor werkzaamheden in de Eemshaven. Een uitdaging die ze aangingen met hulp van de radio. "Het is de eerste keer dat we gebruik maken van een arbeidsmarktcampagne", zegt Linda Gardenier, HR Manager bij de Elzinga Groep. Heeft het succes?
Elzinga, Linda, Gardenier

Ja! Het blijkt een schot in de roos. Van de vijftien vacatures zijn er ondertussen negen ingevuld. "De campagne begon op 9 november. Toen ging ook de website werkenbijelzinga.nl online", licht Gardenier toe. Alle stappen zijn zorgvuldig genomen. Zo kozen ze er bijvoorbeeld voor de radiospot (onderin dit artikel) alleen uit te zenden in de Noordelijke provincies. "Naast de radiospot maken we gebruik van een advertentie in de krant en berichten op facebook en LinkedIn. De keuzes die we maakten passen in onze ogen het beste bij het bedrijf."

Vast contract

Via deze campagne hoopt Gardenier op aandacht voor de vacatures. Dat is nodig, want bij Elzinga signaleren ze een groeiend aantal lastig in te vullen vacatures . "Voor bepaalde functies valt het niet mee om goede medewerkers te vinden. We hopen dat de uitwerking van de campagne ook effect heeft op de andere vacatures." De mensen die Elzinga uiteindelijk aanneemt kunnen meteen rekenen op een vast contract. 

Supergoed vooruitzicht

De bijvangst van de campagne zijn de blije reacties van medewerkers. "Onze eigen mensen vinden het supermooi en stoer dat we onszelf zo presenteren. Het is iets wat we als sector niet gewend zijn. We zijn harde werkers en zorgen dat het werk klaar komt en dat mogen we veel meer laten zien. We doen het als een team met elkaar en dat is net zo belangrijk", zegt Gardenier.

Uniek

Met de radiocampagne doet het bedrijf iets wat ze nooit eerder gedaan heeft en dat werkt. Zo kregen ze al veel cv's opgestuurd en reacties op de diverse berichten. Gardenier: "In de omgeving kennen ze ons via de gele kleur van ons materieel. Alleen weten de mensen niet wat we precies doen. Als we dan vertellen dat Elzinga Groep bestaat uit een machinefabriek voor hef-en hijsmiddelen, keuringsbedrijf op gebied van hef-en hijsmiddelen, transport/logistiek, overslag van bulkgoederen, grondverzet en wegenbouw krijgen we vaak verbaasde reacties over wat we allemaal doen. Wij hebben veel te bieden."