pottinger vestiging usa

Pöttinger opent vestiging in Noord Amerika

Datum: 29 februari 2024
Laatst bijgewerkt: 29 februari 2024
Door: Gert Vreemann
Op 21 februari opende Pöttinger een nieuwe eigen vestiging in Valoparaiso, Indiana. Hiermee wil de fabrikant zijn positie in Noord Amerika verstevigen. De Verenigde Staten is met een omzet van circa veertig miljoen dollar een belangrijke markt voor het Oostenrijkse merk. Naast de hooibouwlijn en zaaimachines ziet het daar met name ook goede kansen voor zijn nieuwe Mergento-bandhark.
pottinger vestiging usa

Op 21 februari verrichtte Klaus Pöttinger samen met onder andere Gregor Dietachmayr, woordvoerder van de raad van bestuur, en Andrew Brown, general manager Pöttinger U.S A. en Canada, de opening van het nieuwe Pöttinger-pand in Valoparaiso in Indiana. Pöttinger had al een eigen verkoopkantoor in de Verenigde Staten, maar werd de afgelopen jaren geconfronteerd met een sterke behoefte aan een groter magazijn, trainingsfaciliteiten en een ruimte voor het ontvangen van klanten. Het nieuwe, 1800 vierkante meter grote gebouw is gebouwd op een acht hectare groot perceel. Daarmee zijn er voor de fabrikant uitbreidingsmogelijkheden en het geeft ook de mogelijkheid om trainingen en demo’s voor dealers en klanten te verzorgen.

Gregor Dietachmayr geeft aan dat Noord-Amerika met een omzet van zo’n veertig miljoen dollar een belangrijke markt is voor Pöttinger. Met deze nieuwe locatie ziet hij sterkere mogelijkheden voor een goede service en onderdelenlevering en kansen om het dealernet te versterken. De extra ruimte voor praktijktrainingen en demo’s ziet hij als een belangrijke stap voorwaarts. Er werken 28 medewerkers in het nieuwe pand.