samasz klepelmaaier

Oranje lijn Samasz-machines voor berm- en groenonderhoud

Datum: 17 november 2022
Laatst bijgewerkt: 17 november 2022
Door: Gert Vreemann
In navolging van het succes van de Samasz-maaiers in de loonwerk- en veehouderijsector introduceert importeur Samasz BV nu machines voor berm- en groenonderhoud. Deze behoren tot de bestaande oranje lijn Samasz-producten.
samasz mamut klepelmaaier

Tien jaar geleden startte Samasz in Nederland met een groene lijn machines voor loonwerk en veehouderij. Importeur Samasz BV voegt daar nu de oranje lijn voor infra aan toe. Daarbij zijn de klepelmaaiers een belangrijk product, aangevuld met maaiarmen met diverse aanbouwdelen, zoals heggenscharen en cirkelzagen.

De klepelmaaiers van Samasz zijn gebouwd voor de professionele markt en onderscheiden zich volgens de fabrikant door de kwaliteit van de lagering, de aanwezigheid van meer klepels en de toepassing van hoogwaardig staal. Er zijn maar liefst negen verschillende varianten klepelmaaiers, van de lichte Piko tot de extra zware Mamut. De Mamut is leverbaar in versies van 2,00, 2,50 en 3,00 meter met dubbele aanbouw voor front- en achteraanbouw.

samasz maaiarm

Samasz levert ook maaiarmoplossingen van 4,50 tot 9,00 meter. De grootste, de Camel, is uitgerust met een eigen hydraulische unit met een capaciteit van 100 liter per minuut. De olietank heeft een niveau-aanduiding en een temperatuurmeter en is uitgerust met een oliekoeler. De arm is uitgerust met hydraulische snelsluitingen voor aanbouwdelen. Elektrische proportionele bediening is leverbaar. Voor de KWT- en Camel-modellen zijn extra stabilisatoren voor de trekker(hef) leverbaar. Met de relatief hoog gemonteerde basisarm kunnen obstakels beter worden genomen.