Fietser

West-Brabant steekt geld in route landbouwverkeer

Datum: 27 november 2019
Laatst bijgewerkt: 28 februari 2020
Door: Herma van den Pol
Negen West-Brabantse gemeenten gaan een fors bedrag investeren om de grootste knelpunten voor landbouwverkeer in beeld te brengen. Het is een volgende stap richting de aanleg van een landbouwnetwerk, waarop landbouwverkeer zich snel en veilig kan verplaatsen. Iets waar wij groot voorstander van zijn.

Samen met de provincie trekken de gemeenten in West-Brabant €6,8 miljoen uit voor aanleg en verbetering van wegen. De provincie betaalt met €3,9 miljoen het grootste deel. 

Negen van de West-Brabantse gemeenten gebruiken het geld om de grootste knelpunten voor landbouwverkeer in beeld te brengen. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de aanleg van een landbouwnetwerk in West-Brabant. Wij zijn daar al langer met diverse partijen in gesprek over de aanleg van een dergelijk netwerk. Wij zijn dan ook heel blij dat gemeenten bekend maken geld daarvoor vrij te maken. Met behulp van onze input hopen we hier zo snel mogelijk een veilige route neer te kunnen zetten. 

Een landbouwnetwerk is een aaneengesloten net van wegen waarop landbouwverkeer zich over grotere afstanden vlot en veilig kan verplaatsen. Het draagt daarmee bij aan de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Mogelijke knelpunten binnen het netwerk worden continu geïnventariseerd en met voorrang opgelost. 

Onder meer voor ons is het neerzetten van veilige routes voor landbouwverkeer een belangrijk streven. Om een dergelijk netwerk neer te kunnen zetten is het vooral belangrijk dat alle hoofdrolspelers met elkaar om de tafel gaan zitten. Een goed voorbeeld daarvan is Zeeland. Daar bestaat al sinds 2011 een landbouwnetwerk, dit tot grote tevredenheid van alle deelnemers.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met de Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 90 of per e-mail [email protected].