Studie

Subsidie voor verbeteren taalvaardigheid werknemers

Datum: 19 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 19 januari 2022
Door: Corina van Zoest-Meester
Werkgevers kunnen vanaf 1 januari tot en met 28 februari 2022 subsidie aanvragen voor laaggeletterde werknemers die hun taalvaardigheid willen verbeteren.

De subsidie ‘Tel mee met taal’ is beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. De vergoeding bedraagt 67% van een opleidingstraject, met een maximum van € 1.500,- per cursist.

Heel veel voordelen
Investeren in basisvaardigheden zoals taal heeft veel voordelen. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer. Werkstress en ziekteverzuim gaan omlaag, werkplezier gaat omhoog. Werknemers krijgen doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. En bij de deelnemende werknemers overheerst enthousiasme.

Voor wie
Je kunt deze subsidie aanvragen als school, werkgever, bibliotheek of andere organisatie die (digitale) laaggeletterdheid wil verminderen of voorkomen

Aanvraagperiode: 1 januari tot en met 28 februari 2022 

Werkgevers kunnen de subsidie gedurende de eerste twee maanden van 2022 aanvragen, dus onderneem snel actie.