beveiligingscamera, veilig

Meld je camera aan bij Camera in Beeld!

Datum: 29 april 2020
Laatst bijgewerkt: 30 april 2020
Door: Gerwin Otten
Meld je camera aan bij Camera in Beeld. Die oproep doet Gerwin Otten, van Cumela. "Het kan helpen bij de opsporing van GPS-dieven, die nu weer actief zijn, maar ook als het bedrijf op andere manieren gedupeerd wordt."

Er worden weer regelmatig GPS-systemen gestolen. Voor de opsporing van de dieven wil de politie graag gebruik maken van camerabeelden. Daarvoor heeft de politie niet alleen toegang nodig tot de camera's van het gedupeerde bedrijf, maar ook tot de camera's van bedrijven uit de buurt. "Door je beveiligingscamera aan te melden bij Camera in beeld kan de politie bij diefstal op zoek gaan naar beelden uit de regio", zegt Otten. 

Camera’s werken preventief
Camera’s zijn ideaal voor het houden van toezicht op het erf en helpen mee bij de beveiliging van machines. De beelden zijn daarom essentieel in de opsporing. Otten: "Niet alleen in de opsporing helpen ze. Camera’s schrikken ook af, ze signaleren beweging en zorgen voor herkenbaarheid van voertuigen en criminelen. Hoe meer camera's er in beeld komen, des te beter wordt het beeld van de omgeving. Help daar aan mee en meld je camera’s aan bij de databank." 

"Ook is het lonend om te investeren in een goed aangelegd en professioneel systeem", zegt Otten. Dit laatste zegt hij vooral omdat waar de smartphone vaak heldere filmbeelden oplevert dat nog lang niet altijd geldt voor beveiligingscamera's. Lees hier negen tips voor excellent cameratoezicht.  

Camera in beeld

Waarom vindt Cumela ‘Camera in Beeld’ belangrijk?
"Als er een diefstal -of iets nog ergers- heeft plaatsgevonden kan de politie heel snel op “de kaart” zien of en welke camera’s in de buurt zijn. De politie kan niet zelf over jouw camerabeelden beschikken en neemt daarom contact op om te vragen of er beeldmateriaal beschikbaar is van een voertuig of personen op een bepaald tijdstip", legt Otten uit. Door mee te doen aan Camera in Beeld maak je de buurt veiliger en de opsporing adequater.

Onze tip: deel dit bericht in je buurtapp en vraag iedereen om mee te doen.