agrarisch_loonwerk_ commercial

Loonwerk in beeld bij moties Mestbeleid

Datum: 11 november 2021
Laatst bijgewerkt: 11 november 2021
Door: Maurice Steinbusch
Overwegend een economische impact analyse te maken van de gevolgen van de maatregelen in het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn voor loonwerkers. Met deze motie was er ook aandacht voor de positie van onze sector in dit belangrijke dossier.

"Dankzij de motie van Wybren van Haga (Groep van Haga) en Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) was er ook aandacht voor de loonwerkers", zegt Maurice Steinbusch, onze beleidsmedewerker Agrarisch Loonwerk. Hij heeft de laatste tijd veel en intensieve gesprekken gehad met andere brancheorganisaties en betrokkenen, maar ook met politici. "Ik ben blij om dit nu vertaald te zien in deze motie." Waar hij Van Haga en Van der Plas dan ook voor bedankt. 

Grote respons
Een klein succes, waar demissionair landbouwminister Schouten vervolgens op reageert met de woorden: "Wij hebben veel zienswijzen ontvangen bij de internetconsultatie en die worden nu ook allemaal verwerkt, dus ik ga niet ook nog een aparte impactanalyse maken. De zienswijzen konden ingediend worden en daar kijken we ook naar." Een reactie die onze beleidsmedewerker bestempelt als een compliment en een compliment aan de leden. "Als de zienswijzen zo uitgebreid zijn dat ze een impactanalyse kunnen vervangen hebben we met zijn allen goed gebruik weten te maken van de consultatie. Het laat zien hoe waardevol het is om gebruik te maken van een dergelijk moment om je mening te laten horen."  

Het werk is nog niet klaar. "Ook de komende dagen en week vinden nog de nodige gesprekken plaats, waarin ik me samen met andere partijen ga inzetten voor effectief, haalbaar en betaalbaar beleid."

Cumela Nederland

Maurice Steinbusch

Beleidsmedewerker Agrarisch loonwerk